İyi Parti Grup Toplantısı’nda müzisyenleri sorunlarını gündeme getiren Burhan Şeşen’den, Orhan Gencebay’ın “Müzisyenler için mücadelemizde Burhan Şeşen’in hiçbir katkısı yok” sözlerine yatı geldi. Şeşen, cenazelerde hocanın sorduğu “Hakkınızı helal ediyor musunuz?” sorusunu hatırlattı, “Hiç mi yüzünüz kızarmadı?” diye sordu.

Burhan Şeşen, Birgün gazetesinde yazdığı “Orhan Baba’ya açık mektup” başlıklı yazıda, Orhan Gencebay’a “MESAM seçiminde oy uğruna her türlü rezilliği yapabilecek insanların dümen suyuna nasıl gidebildiniz? Devletime saygılıyım bahanesiyle, her iktidarla nasıl bu kadar içli dışlı olabildiniz Orhan ağabey?” diye sordu.

“ALKIŞI İKTİDARDAN DEĞİL; ÜYELERİNİZDEN ALMANIZ GEREKİR”

Orhan Gencebay ile tanıştıklarını, aynı masada oturduklarını ve sohbet ettiklerini anlatan ve müzisyenlerin meslek birliklerinde verdiği mücadelelere değinen Burhan Şeşen, şunları yazdı: “Meslek birlikleri ve bu alanda çabalayan STK’ler sizin orkestra elemanlarınız, müzik sektörü de sizin kulisiniz değil. Bir defa bu konuda anlaşalım. Çok iyi, çok ünlü bir müzisyen olmak bir müzik meslek birliğini iyi yöneteceğimiz anlamına gelmez. Yöneticilik -özellikle sanat alanında ise- farklı özellikler gerektirir. Bu birliklerde söz sahibi olduğunuz zaman alkışı iktidar tarafından değil, üyelerinizden almanız gerekir. Ve de devletle masaya oturulduğunda kişisel ilişkiler değil temsil ettiğiniz kurumun prensipleri gelir.”

“TELEFONLA KONUŞMADIK MI?”

“Müzisyenler için mücadelemizde Şeşen’in hiçbir katkısı yok” başlığına çok üzüldüğünü dile getiren Burhan Şeşen, “Hiç mi yüzünüz kızarmadı?” diye sordu. “Bunca aydır çabalayan müzik meslek birlikleri, müzik ile ilgili vakıf ve derneklerin, Kültür Bakanlığı’nın emeğini nasıl bir çırpıda görmezden geldiniz? Ankara’ya giderken telefonla konuşmadık mı?” diyen Burhan Şeşen, müzisyenlerin açlık sınırında olduğunu yineledi. Şeşen, yazısını şöyle tamamladı: “Hepimiz birer birer eksiliyoruz Orhan ağabey. Beni cenazelerde en çok etkileyen bölüm nedir biliyor musunuz? Hocanın hakkınızı helal ediyor musunuz sorusuna verdiğimiz cevaptır. Helal olsun… Helal Olsun… Helal Olsun… Buna uygun yaşayalım.”