Beykoz Kundura’nın düşünce platformu FelsefeLab, geçen ay başlattığı Star Wars okumaları kapsamında online bir etkinlik düzenliyor. 4 Mayıs Star Wars Günü’nde beykozkundura.com’da akademisyen Dr. Umut Eldem’in eşliğinde yapılacak canlı etkinliğin konusu “İyi bir Jedi Nasıl Yaşar?” olarak belirlendi.

Kant’tan yola çıkarak Judith Barad, William Lindenmuth gibi modern düşünürlere de uğrayacak “İyi bir Jedi Nasıl Yaşar?” konuşması, “İyilik” anlayışının Star Wars evreninde nasıl işlendiğini sorgulayacak ve son yıllarda “kuralcılık”, “sonuççuluk” ve “erdem etiği” ibi popüler yaklaşımların bu kurgu aracılığıyla nasıl bir araya getirilebileceğini görüp okumaya çalışacak. İzleyicinin de sorularıyla katılabileceği konuşma, saat 21:00’den itibaren beykozkundura.com’da yayınlanacak Zoom linkinden sınırlı kontenjanda ve ücretsiz izlenebilecek.

4 MAYIS SENİNLE OLSUN!

George Lucas’ın 1977 yılında yönettiği “A New Hope” (Yeni Bir Umut) filmi ile başlayan ve televizyon dizilerinden animasyonlara ve çizgi romanlara, evreni durmadan genişleyen Star Wars efsanesi, 4 Mayıs’ta tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Aynı zamanda Luke Skywalker Günü olarak da bilinen 4 Mayıs, filmin meşhur “May the force be with you” (Güç seninle olsun) repliğinin okunuşunu kelime oyunuyla “May the fourth be with you”, yani “Dört Mayıs seninle olsun”a çeviren hayranlarınca ilan edildi.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayın.