Tiyatrolar pandemi nedeniyle zor günler yaşarken, Bursa’da kurulu olan Tiyatro Nükte “Kraliçe Shakespeare” oyunuyla perde açıyor. Shakespeare’in oyunlarından ve sonelerinden kolajlanan tek kişilik kadın oyunu, 12 Nisan Pazartesi saat 19.00’da Görükle Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini Yaşar Can Bağatırlar ve Özlem Özkoşar’ın yaptığı “Kraliçe Shakespeare”i oyunlaştıran ve oynayan isim ise Özlem Özkoşar. Oyunun aksesuarları Hale Bayraktar’a, kostüm tasarımı Aslıhan Pekün’e dekoru ise Fatih Tokdemir ve Hasan Hüseyin Çiçek’e ait. Ses efekleri Adem İşler’in, ışık tasarımı ise Cenk Usta’nın imzasını taşıyor.

KADININ EVRENSEL ÇIĞLIĞI

Oyun, “din , ordu ve erkek egemen toplum yapısındaki çatışmanın ortasında kalmış, iç dünyasının içinde sıkışmış Kraliçe Elizabeht’in penceresinden evrensel kadın olgusunun değişimi ve kurtuluşu üzerine” bir önerme sunuyor. Tiyatro Nükte, oyun ile ilgili tanıtım metninde, “Yaşadığımız bu ‘büyük kapatılma’nın içinde böyle bir oyun ile seyirci karşına çıkmak için sabırsızız. Oyunumuz bu sıkışmanın içinde bir ayak diremesi gibi. Var olmak istiyoruz, nefes almalıyız. Oyunumuz tarihin içindeki bir kadının evrensel çığlığıdır.” mesajı veriyor.

“RUH SIĞMIYOR TEK BİR BEDENE”

60 dakika süren tek perdelik oyunu yönetmen Yaşar Can Bağatırlar, şöyle anlatıyor. “Bir nefeslik hayatlar için bu dertler. Gün o yüzden gölge katıyor yaşama. Kendini ezber ve taklit yaşıyor her şey. Su hiçbir kaba uymuyor. Ruh sığmıyor tek bir bedene. Bir renk hiç de bakir kalamıyor. Bir çiçek o kadar masum değil ki sevgiliye sunulsun. Günah çıkarmamız gereken her durakta durup, geceden örgümüzü tekrar söküyor, sabaha sessizce hazır oluyoruz.”

PAZARTESİ GÜNÜ SAHNELENECEK

Tiyatro Nükte’nin tek kişilik oyunu “Kraliçe Shakespeare”, 12 Nisan Pazartesi günü Bursa Çek Sanat Görükle Kültür Merkezi’nde pandemi kurallarına uygun olarak izlenebilecek. Oyunun başlama saati 19:00. Tiyatro Nükte’nin ilerleyen günlerde Ankara, Eskişehir ve İzmir turneleri yapması planlanıyor.