Tunceli'de Uluslararası 3'üncü Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi ve Tunceli Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Yılmaz Güney Vakfı’nın da desteklediği Uluslararası 3’üncü Yılmaz Güney Kültür Sanat Festivali’nin startı verildi. Festival, 12 filmin gösterimiyle başladı.

BELGESEL VE FİLMLER GÖSTERİLECEK

MA'nın haberine göre Festival kapsamında, 20 Temmuz’a kadar sinema kategorisinde “Seyirci Ödülleri” etkinlikleri düzenlenecek. 5 kategori ve 7 dalda eser alımı yapan festivalin, karikatür ve fotoğraf seçkileri 24 Temmuz’a kadar kent meydanında sergilenecek. Bugün ve yarın da kimi belgesel ve filmler, Seyit Rıza Parkı ve Yeraltı Çarşı’sında izleyicilerle buluşacak.

BAŞKAN MAÇOĞLU KONUŞTU

Festivalin açılış konuşmasını yapan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Yılmaz Güney’in hayatın her yerinde güzel bir anı olarak kaldığını söyledi. Mücadele ve devrimci sanatının herkese yol gösterdiğini vurgulayan Maçoğlu, "Hepimizin uzun süre izlediği, gizli gizli izleyip anımsadığımızda gerçekten de ne kadar değerli bir sanatçı olduğunu bugün de arandığını söylemek isterim. Hepimizin devrimci sanatçılara, bilim insanlarına ve mücadeleyi büyüten önder arkadaşlarımıza sahip çıkmak gerekiyor" dedi. Maçoğlu’nun konuşmasının ardından kısa filmlerin gösterimi yapıldı.