6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Zeynep Cemali Öykü Yarışması'nın son başvuru tarihi, olağanüstü pandemi koşulları nedeniyle gelen talepler üzerine 1 ay uzatıldı. "Doğa sevgisi" öykü yollamak için son tarih 21 Haziran 2021 Pazartesi olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ülke çapında duyurduğu, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Zeynep Cemali Öykü Yarışması, ilkgençliğe adım atan genç öykücüleri yazmaya davet ediyor. Edebiyatçılardan oluşan seçici kurulda bu yıl Berna Durmaz, Hakan Bıçakcı, Mine Soysal, Yekta Kopan ve Dr. Müren Beykan yer alıyor. 2021 öykülerine kılavuzluk edecek cümle, Zeynep Cemali'nin Gül Sokağı'nın Dikenleri kitabından: "Muştuyu alan sokağa fırlıyor, birbirleriyle kucaklaşıyordu."

ÖDÜL TÖRENİ SONBAHARDA

Yarışmanın Katılım Koşulları ve Katılım Formu'na gunisigikitapligi.com adresinden erişmek mümkün. 2009 yılında aramızdan ayrılan usta öykücü Zeynep Cemali'nin roman ve öykü kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği farklı bir temayı işleyen yarışmaya bugüne dek katılan binlerce genç, "kardeşlik", "hoşgörü", "arkadaşlık", "umut", "cesaret", "adalet", "dayanışma", "kararlılık", "yalan" ve "çocuklukta özgürlük" üzerine öyküler yazdı. Ödüle değer görülen genç öykücüler, 2021 sonbaharında düzenlenecek törende ödüllerini, usta edebiyatçıların elinden alacaklar. Her yıl olduğu gibi yarışmada dereceye giren ve dikkati çeken öyküler "Ödüllü Öyküler Kitapçığı"nda yayımlanacak.