Kumluca’da 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’ne özel düzenlenen etkinlikte, Mavikent Mustafa Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi öğrencileri Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, can dostlarla ilgilendi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu şunları söyledi:

“4 Nisan Sokak Hayvanları Günü bir farkındalık günüdür. Hiçbir canlı şiddeti ve kötü muameleyi hak etmez. Hayvanlar bizim en yakın dostlarımızdır. Bugünün amacı onların yaşam alanına müdahale etmemek, onları koruyup, kollamak ve iyi koşullarda beslenmelerini sağlamaktır. Kumluca Belediyesi olarak ilçemiz içerisinde yaşayan sokak hayvanlarını belirli noktalara bırakılan mama ve su kapları ile beslemekteyiz. Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’mize gelen hasta, yaralı, bakıma muhtaç sokak hayvanlarımız tedavileri yapılıp, rehabilite edildikten sonra sahiplendirilir veya alındıkları alıcı ortama tekrardan geriye bırakılmaktadır. Belediye’miz olarak sokak hayvanlarımız için çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün değil her gün onlara sahip çıkalım. 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü kutlu olsun.”

Kumluca Belediyesi Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy ise şöyle konuştu:

“Bugün 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla düzenlediğimiz etkinlikte öğretmen ve öğrencilerimizle minik dostlarımızı sevmek ve beslemek için bir araya geldik. Kumluca genelinde bulunan yaralanan ve rehabilite edilmemiş sokak hayvanlarını Domates Masa ihbarları ve vatandaşlarımızın talebi üzerine bulunduğu ortamdan alıyoruz. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bakım ve tedavilerini yapmak üzere getiriyoruz. Yaralı olan hayvanların tedavisinin ardından, kısırlaştırma, aşılama ve kayıt tutma işlemlerini yaptıktan sonra küpeleyip işaretleyerek kayıt altına alıyoruz. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanuna göre alındıkları ortama geri bırakılıyor. Belediye Başkanı'mız Mustafa Köleoğlu’na bu süreçte bize desteklerinden dolayı teşekkür ederim. 4 Nisan Sokak Hayvanları Günümüz kutlu olsun.”

Mavikent Mustafa Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Seda İkbal de “Mahallelerimizde sokak hayvanlarını her gün sabah akşam mama veriyoruz. T.C. Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde hayvanlarımızın sağlık konularını hallediyoruz. Sadece bugün değil buraya belli periyotlarla gelerek ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bugün de mamalarımızı alıp öğrencilerimizle patili dostlarımızın sevgi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Diliyorum herkes bu hassasiyet ve duyarlılıkta olur” dedi.