BALIKESİR

Kurtdereli Güreşleri’nde altın kemer Enes Doğan’ın oldu

64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Enes Doğan, kısa sürede rakibini mağlup ederek Altın Kemer’in sahibi oldu. Üç gün süren organizasyonda, yağlı güreşin kalbi Balıkesir’de attı.

Abone Ol

Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir’de düzenlenen 64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Üç gün süren bu organizasyonda, 76’sı başpehlivan olmak üzere toplam 1.711 güreşçi kol bağladı. Rakibi Erkan Taş’ı kısa sürede tuş eden Enes Doğan, başpehlivanlığı kazanarak Altın Kemer’in sahibi oldu.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, Balıkesir’de yağlı güreşin kalbinin attığı bir organizasyon olarak büyük ilgi gördü. Güreşlerde, İsmail Balaban’ı yenen Enes Doğan ve Yusuf Can Zeybek’i mağlup eden Erkan Taş, finalde Altın Kemer için karşı karşıya geldi. Müthiş bir performans sergileyen Enes Doğan, rakibi Erkan Taş’ı kısa sürede mağlup ederek kürsünün en üst basamağına çıkmaya hak kazandı. Turnuvada, İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek üçüncülüğü paylaştı.

Ata Sporunu Yüceltmekte Kararlıyız

Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, güreşleri yakından takip etti. Akın, “Kurtdere Er Meydanımız 3 gün boyunca tıklım tıklımdı. Pehlivanlar Şehri Balıkesir’de nice şampiyonlar ve başpehlivanlar çıkarmak en büyük isteğimiz. Ata sporumuzu daha yukarılara taşımakta kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin En Önemli Güreşlerinden Biri

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin daha iyi bir organizasyon haline gelmesi için 3 aydır çalıştıklarını belirtti ve bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Güreş Ağası Kemal Aydın da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın organizasyona büyük destek verdiğini vurguladı.

Kurtdereli’nin Farklı Havası

Altın Kemer’in sahibi olan Enes Doğan, 13 yaşında adım attığı Kurtdere Er Meydanı’nda başpehlivan olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Doğan, Balıkesirlilere ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a teşekkür ederek, bu yılki güreşlerin farklı bir havası olduğunu söyledi.

Gurur Verici Bir Organizasyon

Türkiye’nin dört bir yanından gelen güreşseverler, bu yılki Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin daha düzenli ve güzel bir şekilde gerçekleştiğini ifade ederek organizasyonu gurur verici bulduklarını belirtti.

Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’ne; TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, 64. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri Güreş Ağası Kemal Aydın, milletvekilleri, belediye başkanları, protokol üyeleri ile Türkiye’nin dört bir yanından güreşseverler katılım gösterdi.