EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra şampiyona boyunca performansları ile öne çıkan isimler ve güncel transfer değerleri yayınlanmıştır. Arda Güler’i de geçerek listede birinci sıraya oturan Lamine Yamal futbolseverlerin dikkatini çeken bir isim olmuştur.

30 milyon euro değer artışı gören Lamine Yamal kimdir sorusu araştırılmaktadır. Biz de sizler için Lamine Yamal hakkındaki bilgileri derledik. Gelin, ünlü futbolcuya yakından bakalım…

Lamine Yamal Kimdir4

Lamine Yamal Kimdir?

Dünyanın en iyi genç oyuncularından biri olarak kabul edilen Lamine Yamal kimdir sorusu güncellenen transfer değerleri ile gündem olmuştur.

Tam ismiyle Lamine Yamal Nasraoui Ebana 13 Temmuz 2007 tarihinde İspanya, Barselona’da doğmuştur. Faslı bir baba ve Ekvator Gineli bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Lamine Yamal Nasraoui Ebana çocukluğunu Barselona’da geçirmiştir.

FC Barcelona’da, La Masia’da oynayarak büyüyen Lamine Yamal, kısa süre içerisinde akademinin en iyi adaylarından biri olarak görülmeye başlanmıştır. Lamine Yamal, 2022-2023 sezonunda Juvenil A takımına gelmiştir. Bu takıma Xavi tarafından seçilmiştir. Burada oynadığı sürece, 1 kez Dünya Kupası, 4 kez de UEFA Şampiyonlar ligini kazanan Katalan direktörünü en çok etkileyen akademi üyelerinden biri olarak görülmüştür.

A takımındaki ilk maçına 29 Nisan 2023 tarihinde çıkan Lamine Yamal Real Betis’e karşı olan maça 83. dakikada çıkmıştır. Bu maça çıkan en genç oyuncu olarak gol atmayı da başarmıştır.  2022-2023 sezonunda Barcelona ile şampiyonluk kazanan Lamine Yamal, 2023-2024 sezonunda 37 adet La Liga karşılaşmasında takımına toplam 5 gol ve 8 asistlik katkı vermiştir.

Bu performansının ardından İspanya’nın EURO 2024 kadrosunda yer alan genç futbolcu, Hırvatistan, Gürcistan, Almanya ve İngiltere ile oynanan final maçında asistleri ile ön plana çıkmıştır. Lamine Yamal turnuvadaki ilk golünü ise Fransa karşısında atmıştır. Çoğu zaman sol ayağını kullanan genç futbolcu çoğunlukla sağ kanatta oynamaktadır. Onun dışında merkez forvet ve hücum orta saha oyuncusu olarak da oynayabilmektedir.

Zamanında Lamine Yamal henüz bir bebekken Messi ile fotoğrafının ortaya çıkması sebebiyle babası şu sözleri söylemiştir:

“Bu fotoğraf hayatta bir tesadüf, Yamal benim için her şeyde en iyisi, sadece futbolda değil, sevgide, kişilikte ve her şeyde en iyisi. O bir çocuk ve Tanrı'nın ona verdiği bir nimet var, bu çok önemli ve değer vermek gerekiyor.”

Lamine Yamal Kimdir

Lamine Yamal Kaç Yaşında?

2007 yılında doğan Lamine Yamal 2024 yılı itibarıyla 17 yaşındadır.

Lamine Yamal Nereli?

Lamine Yamal kimdir sorusu ile beraber sorulan diğer soru da nereli olduğu olmuştur. İspanya, Barselona’nın Esplugues de Llobregat isimli şehrinden gelen Lamine Yamal kökeni nereli sorusunun cevabı ise babası sebebiyle Faslı denilebilmektedir.

Lamine Yamal Babası Kimdir?

Lamine Yamal’ın babası Mounir Nasraou adında bir Faslı’dır.

Lamine Yamal Kaç Kardeş?

Lamine Yamal kimdir sorusu ile araştırılan ünlü futbolcunun bilinen bir kardeşi yoktur.

Lamine Yamal Kimdir 6

Lamine Yamal Müslüman Mı?

Lamine Yamal kimdir sorusu kadar merak edilen bir diğer soru da Lamine Yamal dini nedir sorusu olmuştur.

Baba tarafından aslen Faslı olan Lamine Yamal’ın Müslüman olduğu bilinmektedir.

Lamine Yamal Sevgilisi

Lamine Yamal’ın sevgilisi hakkında kesin bilgiler bulunmamaktadır. Ancak EURO 2024 final maçından sonra Alex Padilla ile beraber görüntülenen ikilinin sevgili olup olmadığı uzun süre konuşulmuştur.

Lamine Yamal Boyu Kaç?

Ünlü futbolcu Lamine Yamal’ın 1.80 m olduğu bilinmektedir.

Lamine Yamal Kilosu

Lamine Yamal’ın 72 kilo olduğu kayıtlara geçmiştir.

Lamine Yamal Kimdir 7

Lamine Yamal Hangi Takımda?

Lamine Yamal FB Barcelona’nın altyapısında yetişmiştir. 2023 yılında Barcelona’nın A takımında oynamaya başlayan Lamine Yamal 2021 yılından beri de İspanya millî takımında yer almaktadır.

Lamine Yamal Kaç Gol Attı?

La Liga kariyeri boyunca 5 gol ve 5 asist yapan Lamine Yamal 2023-2024 kariyeri boyunca toplam 8 gol ve 14 asist yapmıştır.

Lamine Yamal Kaç Para Alıyor?

Lamine Yamal’ın yıllık 1,67 milyon euro aldığı bilinmektedir. Vergiler çıkarılınca bu kazanç 800 bin euroya düşmektedir. Bonuslar dışında aldığı bu ücretin yanında Lamine Yamal 2024 EURO’da gösterdiği başarıdan sonra transfer değerine 30 milyon euroluk bir artış görmüştür. 3 yıllık sözleşmesi bittikten sonra yeni bir sözleşme alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılmaktadır.