Son dönemde sağlık problemleriyle gündeme gelen Filiz Akın’ın eski eşlerinden olan Leon Bubi Rubinstein’in hayatı merak ediliyor. Filiz Akın’ın 1982 – 1993 yılları arasında evli kaldığı Leon Bubi Rubinstein kimdir? Ünlü ismin hayatını ve biyografisini ele alıyoruz.

Leon Bubi Rubinstein Kimdir?

Leon Bubi Rubinstein Filiz Akın’la 1982 – 1993 yılları arasında evli kalan bir isim olarak çokça merak ediliyor.

Son dönemde Filiz Akın’ın sağlık problemleriyle gündeme gelmesi, ünlü Yeşilçam oyuncusunun hayatının araştırılmasını sağlıyor.

Leon Bubi Rubinstein, Türk sinemasının yıldız ismi Filiz Akın’ın eski eşlerinden birisidir. 1 Ocak 1938 tarihinde İstanbul’da doğan Rubinstein, aslen Ermeni kökenli olarak biliniyor.

70’li yıllarda Türkiye’de ve dünya çapında iş dünyası açısından sayılı isimlerden birisi olan Rubinstein, Filiz Akın’la 1982 yılında evlenmiş, 1993 yılında boşanmıştır.

Kariyerine genç yaşlarda başlayan Leon Bubi Rubinstein, yatırımlarıyla adından söz ettiren bir isim olarak da biliniyor. Bununla birlikte ilgili ismin özellikle finans çevrelerinde tanındığını söyleyebiliriz. Finans sektöründe kariyer yapan Rubinstein, bu kapsamda birçok şirkete danışmanlık vermiş, şirketlerin ilerlemesine büyük katkılar sağlamıştır.

Finanstan teknolojiye, gayrimenkulden ekonomiye kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Leon Bubin Rubinstein, yatırımcı kimliğinin yanı sıra dünyaca ünlü şirketlerde üst düzey yönetimde de yer almıştır.

Ermeni kökenli bir ailede doğan Rubinstein, üniversite eğitimini Fransa’nın Paris kentinde tamamlamış, aile şirketlerini yönetmek üzere kariyerine başlamıştır.

Yeşilçam’ın ünlü aktristi Filiz Akın’la 1982 yılında evlenen Rubinstein, 11 yıl evli kalarak 1993 yılında boşanmıştır. Leon Bubi Rubinstein öldü mü sorusuna yanıt arayanlar için ünlü iş insanının öldüğüne yönelik herhangi bir bilgi yer almamaktadır.

Filiz Akın’ın eski eşi Leon Bubi Rubinstein kimdir sorusunu merak edenler için mevcut bilgileri aktardık. Şimdi ünlü iş insanı hakkındaki diğer detayları paylaşalım…

Leon Bubi 2

Leon Bubi Rubinstein Nereli?

Yeşilçam’ın Dört Yapraklı Yoncası olarak kabul edilen Filiz Akın’ın eski eşlerinden olan Leon Bubi Rubinstein kimdir sorusuna ek olarak, ünlü iş insanının nereli olduğuna dair bilgiler de merak ediliyor.

1982 yılında evlenen çift, 1993 yılında boşanmıştır ve çocukları yoktur. Bu doğrultuda Leon Bubi Rubinstein nereli sorusuna da yanıt verelim.

Leon Bubi Rubinstein, 1 Ocak 1938 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ancak ailesinin aslen Ermeni kökenli olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla Filiz Akın’ın eski eşi Leon Bubi Rubinstein aslen nereli sorusunun yanıtı Ermenistan’dır.

Leon Bubi Rubinstein’ın Yaşı

Leon Bubi Rubinstein kimdir sorusuna yanıt arayan kişiler için ilgili ismin, Filiz Akın’la yapmış olduğu evlilikle Türk medyasında adını duyurduğunu belirtelim.

Türk sinemasında Filiz Akın’ın ayrı bir yeri olduğundan dolayı, ünlü sanatçının hayatında yer edinen Leon Bubi Rubinstein hakkında da farklı konularda araştırmalar yapılabiliyor. Bu konuda en çok merak edilen detaylardan birisi de ünlü iş insanının yaşı olmaktadır. Leon Bubi Rubinstein kaç yaşında?

Leon Bubi Rubinstein’in doğum tarihi 1 Ocak 1938’dir. Bu bilgiden hareketle Filiz Akın’ın eski eşinin 2024 yılı itibariyle 86 yaşında olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdi Filiz Akın’ın 1982 – 1993 yılları arasında evli kaldığı Leon Bubi Rubinstein’in şu anda ne iş yaptığına, sağlık durumuna ilişkin bilgileri aktaralım.

Leon Bubi 3

Leon Bubi Rubinstein Öldü Mü?

Evli kaldıkları 11 yıllık zaman diliminde Fransa Paris’te yaşayan Leon Bubi Rubinstein ve Filiz Akın çifti, her zaman için araştırılan isimler arasında yer alıyor.

Son dönemde sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Filiz Akın’ın hayatı merak edilirken, Leon Bubi Rubinstein öldü mü araştırmaları da yoğunluk kazanıyor.

Leon Bubi Rubinstein’in öldüğüne yönelik herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Dolayısıyla ilgili ismin şu anda yaşadığını, 2024 yılı itibariyle 86 yaşında olduğunu söyleyebiliriz. Ermeni asıllı iş insanı Leon Bubi Rubinstein, özellikle finans sektöründeki çalışmalarıyla tanınıyor.

Filiz Akın Hakkında

Leon Bubi Rubinstein kimdir araştırmasına yönelik tüm bilgileri aktardıktan sonra, şimdi Türk sinemasının usta ismi Filiz Akın’ın hayatına dair bilgileri inceleyelim. Filiz Akın kimdir? Sizler için tüm merak edilenleri derledik.

Filiz Akın (doğum adı Suna Akın), 2 Ocak 1943 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit’le birlikte Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncası kabul edilen Filiz Akın, Türk sinemasına bir dönem damga vurmuş usta isimler arasında yer alıyor.

Türk sinemasının zarif, asil, modern ve kentli yüzü olarak kabul edilen Akın, aynı zamanda beyaz perdenin Avrupai yüzü, sarışın yıldızı, kolejli kızı gibi unvanlarla da anılıyor.

Filiz Akın, 1964 yılında Kadın Berberi film setinde tanıştığı yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu ile evlendi. 1965 yılında Filiz Akın’ın tek çocuğu olan İlker İnanoğlu doğdu. Filiz Akın, 1974 yılında Türker İnanoğlu’ndan boşanmış, bir sonraki yıl 1975 senesinde Babaların Babası adlı filmle sinemaya veda etmiştir.

Filiz Akın, 13 yıl süren sinema kariyerinde Yılmaz Güney, Ayhan Işık, Cüneyt Arkın, Tarık Akan ve dönemin pek çok erkek yıldız oyuncusuyla çalışma imkanı buldu.

Filiz Akın ekonomik gerekçelere bağlı olarak 1975 – 1981 yılları arasında sahnede solist olarak faaliyetlerde bulunmuştur. O dönem şarkıcılık yapan ünlü sanatçı, 1982 yılında Leon Bubi Rubinstein ile evlenerek Paris’e yerleşti.

14 yıllık aranın ardından 1989 tarihli Geçmiş Bahar Mimozaları dizisiyle yeniden kameralar karşısına geçen Filiz Akın, 1992 yılında Güzelliklere Merhaba adındaki ilk kitabını yayınladı.

Filiz Akın, 1993 yılında Rubinstein’den boşanmış, bir sonraki yıl 1994 senesinde dönemin MİT müsteşarı Sönmez Köksal ile evlenmiştir.

1998-2002 yılları arasında Paris elçiliği yapan Akın, 2002’de öğrenmiş olduğu nazofrekans kanserini ABD’de görmüş olduğu tedaviyle yendi. Bu süreci 2005 yılında Hayata Merhaba isimli kitabıyla paylaşan Akın’ın, görmüş olduğu ağır kemoterapi sonrasında ses yapısı değişti, ameliyata hazırlık işlemlerinde ise işitme kaybı yaşadı.

Filiz Akın, sonraki süreçte kansere farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli kampanyalara destek vermiş, panellere katılmıştır. 2006 yılında Filiz Akın ile Güzellik, Zayıflama ve Genç Kalma Üzerine isimli üçüncü kitabını yayınlayan Akın, 2011 yılında Gün Akşam Oldu dizisinde bir bölümlük olmak üzere yeniden kamera karşısına geçti. Yemek sanatıyla ayrıca ilgilenen Filiz Akın, 2013 yılında Lezzete Merhaba isimli kitabını yayınlamıştır.

Filiz Akın, 2004-2007 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. 2008 yılında Kanal 1 ekranlarında Filiz Akın’la Sohbetler programını sunan Akın, 2009 yılında Habertürk TV’de Filiz Akın’la Hafta Sonu Sohbetleri programını sunmuştur.

Filiz Akın, Ankara Ekspresi filmindeki Hilda karakteriyle 1971 yılında kariyerinin tek Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. 2000 yılından sonra pek çok onur ödülüne layık görülen Filiz Akın, sinemada aktif olduğu dönemde Türk sinemasının en iyi giyinen oyuncusu unvanına sahip olmuştur.

Sıkça Sorulan Sorular

Filiz Akın’ın eski eşi Leon Bubi Rubinstein kimdir sorusuna ek olarak aşağıdaki soruları da yanıtladık:

1- Leon Bubi Rubinstein ne iş yapar?

Leon Bubi Rubinstein, Fransa’nın Paris kentinde üniversite eğitimini tamamladıktan sonra aile şirketlerindeki faaliyetleriyle kariyerine başlamıştır.

Finans, teknoloji, gayrimenkul sektöründeki faaliyetleriyle tanınan Rubinstein, yatırımcı kimliğine ek olarak dünyaca ünlü şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmıştır.

2- Filiz Akın'ın kaç tane çocuğu var?

1982 – 1993 yılları arasında Leon Bubi Rubinstein ile evli kalan Filiz Akın’ın sadece Türker İnanoğlu ile olan evliliğinden İlker İnanoğlu (d. 1965) adında bir erkek çocuğu bulunmaktadır.

Filiz Akın’ın eski eşi Leon Bubi Rubinstein kimdir sorusuna ek olarak merak ettiğiniz diğer soruları yorumlar bölümüyle sorabilir, ayrıca düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.