Kemalpaşa ilçesindeki Abalıoğlu Grup'a ait Lezita'nın fabrikasında emekçiler 7 Mart'ta greve çıktı. Emekçiler dokuz gündür grevde.

Patron, Yargıtay'ın emekçilerin lehinde karar vermesine rağmen sendika ile masaya oturmayı reddeti.

Yenigün Gazetesi'nden Nurcan Etik'in haberine göre; Öz Gıda İş Sendikası Basın Sözcüsü İsmail Uğur, "Biz Lezita ile maaş konusunda uzlaşamadık gibi anlaşılmasın. Daha oralara bile gelemedik çünkü işveren doğrudan masaya oturmayı, doğrudan sendikayı reddediyor" dedi.

EMEKÇİLERE ARABESK TEHDİT!

Uğur grev alanındaki emekçilere çok sayıda mobbing yapıldığını belirterek konser için kullanılan dev hopörlerler ile arabesk şarkılar ile emekçilerin tehdit edildiğini söyledi. Uğur şunları dile getirdi:

"Lezita konser kolonları kiralayıp sağır edici bir sesle insanların sesini bastırmak için müzik açıyor. Açtıkları müzikler de işçilerle dalga geçercesine, 'Son pişmanlık neye yarar, Yürü anca gidersin, Ya dışındasındır çemberin ya da içinde yer alacaksın' gibi mesaj veren şarkılar" ifadelerini kullandı. Öte yandan şirket yetkililerinin grev alanındaki yola toprak döktürdüğünü ve yoldan geçen araçların kaldırdığı tüm tozların işçilerin üzerine geldiğini belirten Uğur, "Birçok işçi gün boyu o tozları yutmak zorunda kalıyor. Sendika olarak yolu sulayalım, toz kalkmasın diye su tankeri getirttik. Tankeri süren kişi Abalıoğlu'nun başka bir firmasında çalışan biriymiş. O işçiyi 'grevdekilere desktek oldun' diyerek işten çıkarttılar"

KAMUYA AİT GREV ALANINA JİLETLİ TEL ENGELİ!

Uğur, emekçilerin grev alanına gitmesini engellemek için de dikenli tel ördürüldüğünü söyledi.

İsmail Uğur, Hindistan'dan grev kırıcılar getirildiğini söyledi. Emekçiler asgari ücret ile çalışırken getirilen Hintli işçiler 35 bin lira maaş aldığını ifade etti.