GÜNDEM

LÖSEV Başkanı Prof. Dr. Üstün Ezer: Lösante’ye tam ruhsat verilsin

Cumhuriyetin 101. kuruluş yıldönümünde, 5 Ekim'de düzenlenen etkinlikte 39.200 kişi Atatürk’e koştu. Bu büyük katılımda tedavisi devam eden çocuklar, tedavisi bitmiş gençler, yetişkin hastalar, gönüllüler, bağışçılar, STK'lar, kulüp taraftarları ve halk yer aldı. Etkinliğin organizasyonunu LÖSEV Vakfı üstlendi.

Abone Ol

Haber: Ümit İşbakan

Etkinlik sırasında konuşan LÖSEV Başkanı Prof. Dr. Üstün Ezer, devletin ve ilgili makamların kendilerine engel olduğunu belirterek, sert eleştirilerde bulundu. Ezer, LÖSEV’in dünyadaki en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Kök hücre çalışmalarımız sürerken, koruyucu aşıyı bulmak üzereyken, 100'den fazla projemiz varken, bize yardımcı olmak bir yana, neden engel olunuyor?” diye sordu. Özellikle LÖSANTE Hastanesi'ne tam ruhsat verilmemesine tepki gösteren Ezer, tam 8 yıldır bu ruhsatın neden onaylanmadığını sorguladı.

Ayrıca, LÖSEV Kent Üniversitesi için gerekli olan imzaların tamamlanmamasına da dikkat çeken Ezer, YÖK Başkanı’nın imza atmadığını belirterek tepki gösterdi.

“Eski Sağlık Bakanı Malı Götürdü, Yenisine Bir Şey Bırakmadı”

Konuşmasında ana muhalefet partisinin lideri gibi konuştuğu dikkat çeken Prof. Dr. Ezer, sağlık sistemindeki sorunlara da değinerek, "Ankara'da bulunan beş vakıf tıp fakültesinin hastanesi yok, öğrenciler yeterli eğitim alamıyor. Eski sağlık bakanı malı götürdü, yenisine bir şey bırakmadı. Ülkemizi rant için değil, insanlık için yeniden rayına oturtacağız" dedi. Ezer, konuşmasında dış güçler ve iç işbirlikçilerin ülkeyi ele geçirmeye çalıştığını da ifade etti.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi Okundu

Ezer, konuşmasının ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden şu bölümü okudu: “Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir...” Ardından 40 bin kişilik kalabalık hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe’yi okudu.

Konuşmasını "Söz konusu sağlık ve vatansa, gerisi teferruattır" diyerek bitiren Ezer, ülkeyi tekrar kuruluş raylarına oturtma mücadelesine devam edeceklerini belirtti.