dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem'e Hatay'dan Gazeteci Mustafa Dilek konuk oldu. Dilek, Lütfü Savaş tartışmalarına değindi. Protesto günü Savaş'a protestolar birse Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya 10 olduğunu belirten Dilek, "Orada bütün siyasi figürlere tepki vardı. Sessiz yürüyüşü başta valililk değil bir STK düzenleyecekti. Ardından valilik, deyim yerindeyse çöktü. Bu işin bu noktaya gelmesinin nedeni valilik, bir protokol konuşmasının o gün de ne anlamı var" dedi.

Dilek, olaylara asla provokasyon demeyeceğini belirterek, "Orada insanların bir yıldır yalnız kalmasının tepkisi var" dedi.

Savaş'a yönelik eleştirilerde CHP Lideri Özgür Özel'in iyi bir sınav veremediğini anlatan Dilek, "Özgür bey bir karar verdiyse her şeye rağmen arkasında durmalıdır. Hala daha arkasında durmuyor. Haluk Levent'in ismi geçiyor... Kazandıktan sonra Savaş'ın kalıp kalmayacağın da garantisini alamazsınız" dedi.

HATAYLILARIN TEK GERÇEK GÜNDEM: DEPREM

Mustafa Dilek, tüm bu tartışmalar bir yana, Hataylıların gerçek gündeminin deprem olduğunu anlattı. Dilek, halkın siyasetten bıktığını ve konuşmadığını vurguladı.