Platform adına açıklama yapan Sözcü Yüksel Dere, “13 Ekim 2024 Pazar günü Perşembe Yaylası’nda yaptığımız mitingimizin değerlendirmesini Yürütme Kurulu olarak 15 Ekim 2024 tarihinde yaptık. Ayrıntılı olarak yaptığımız değerlendirmede mitingimizin halkımızın madene karşı olduğunu bir kez daha kanıtlandığı konusunda görüş birliğine vardık. 13 Ekim 2024 Pazar günü Perşembe Yaylası’nda yapılmayanı başardık. Perşembe Yaylası’nda geleneksel güreş şenlikleri dışında yaylaların yok edilmesine karşı yapılan bir mitinge tanık oldu.” dedi.

 Emin adımlarla ilerledik

 Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu Sözcüsü " Yüksel Dere " madene karşı mücadele sürecine de değinerek, “Korgan yaylarında yapılmak istenen sondaj çalışmaları sonrası açılacak maden işletmesiyle Korgan yaylalarının tamamen yok edileceğini, Perşembe Yaylası’nın olumsuz etkileneceğini gerçeği karşısında Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu olarak bir miting yaptık.

 Kim ne derse desin Platform Yürütme Kurulu olarak demokratik işleyişimizle Yürütme Kuruluna katılıma olanak tanındığı süreci ben de varım diyenlerle beraber olumlu biçimde sürdürdük. Platformu oluşturanlar olarak birbirine benzemez ve ilk kez bir araya gelen insanlar olarak aynı amaç doğrultusunda kaynaştık ve birbirimizi anlayarak, hassasiyetlerimizi bilerek ve koruyarak emin adımlarla ilerledik. Madene hayır diyenlerle her kesimle görüşmeler yapıp benzemezlerin bir arada mücadele etmesi için gerekli çalışmaları yürüttük. Katılanlarla beraber üç kez maden sondaj çalışması yapılan yere giderek çalışmayı durdurduk. Mücadelemizin sembolü çadırımızı kurup nöbet tuttuk. Müdahil olanlarla İdare Mahkemesine açtığımız dava sonucu haklılığımız onaylandı ve YÜRÜTMEYİ DURDURMA kararı verildi. Vatan toprağını korumak için mücadele ettik, ediyoruz.” dedi.

 Her kesime teşekkür ediyoruz

 " Yüksel Dere ", mitinge destek verenlere de teşekkür ettiklerini söyleyerek, “Haklılığımızdan aldığımız güçle mitingimizi yaptık. İlçelerden, il dışından gelenler oldu ancak asıl katılım Korgan, Aybastı ve Kabataş ilçelerimizden oldu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingin başarılı olduğu görüşü ortak değerlendirmemiz. Eksikliklerimizi deneyim olarak alıp yeni eylem ve etkinlerin daha başarılı olması için ders alacağımız fırsat olarak değerlendiriyoruz.

 Mitinge katılıp destek veren parti, sendika, oda, dernek, platform temsilcilerine, üyelerine teşekkür ediyoruz. Özellikle yağışlı ve soğuk bir günde bu kitleselliğin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

 Yaylalarımızı talan etmek isteyen şirketi de buna olanak tanıyanların da tanınması bakımından bir fırsat sağlayan mitingimizde söz alan herkese emekleri için teşekkür ediyoruz. Platformumuzun önerilerine sıcak bakan başta Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan’a, Kabataş Belediye Başkanı Bülent Güney’e, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar’a katkıları için teşekkür ediyoruz.

 Ayrıca Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’na, Ordu İş İnsanları Derneği’ne, Esnaf Odası’na, Türkiye Ormancılar Derneği’ne ve Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye de mitingimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

 Deneyim sahibi olduk

Böylesi bir mitingi platform olarak ilk kez yaptıklarını vurgulayan " Yüksel Dere ", “Mitingin Yürütme Kurulu’na deneyim sağlayan bir etkinlik olduğunu değerlendiriyoruz ve dersler çıkarıyoruz. Halkımızın birlik ve dayanışma içinde olması; Korgan, Aybastı, Kabataş halkının ortak bir eylem yapmasının da ilk olduğunu düşünürsek kazanımla sonuçlanan bir miting yapıldığının kabul edilmesi normaldir.

Sonuç olarak, Korgan Aybastı Kabataş Yaylarını Koruma Platformu Yürütme Kurulu olarak; maden sondajının sonlandırılmasının, ruhsatın iptal ettirilmesi mücadelesinin neresinde olduğuna bakılmaksızın içinde olarak büyütülerek devam edeceğini ayrılmaların değil birleşmelerin kazanacağını bir kez daha vurgularız.” dedi.