Boğaziçi Ünviersitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi'nin bölünmesine, Yönetim Bilimleri Fakültesi'nin kapatılıp İİBF’ye bağlanmasına karar verildi.  Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu da, 25 Aralık’tan itibaren ‘demokratik üniversite’ nöbetine başlayacaklarını duyurdu.

Diken'in haberine gröre; 25-28 Aralık tarihleri arasındaysa en az 16 öğrencinin kartları gerekçesiz bir şekilde pasif hale getirilmiş ve okula girişi engellendi. Girişi engellenen öğrenciler arasında yurtta kalanların da olduğu belirtildi. Öğrenciler, savunmaları alınmadan bir ay boyunca okuldan uzaklaştırılmaları üzerine iptal davası açtı.
 

Mahkeme, iki öğrencinin talebi üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar metninde şu ifadeler kullanıldı:

“Dava konusu işlemin, eğitim hakkına ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara karar cevabı alınıp veya savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara karara cevap verebilmesi için davalı idareye 30 gün süre verilmesine oy briliğiyle karar verildi.”