Uzun yıllardır hem müzik hem de sinema sektöründe adından çokça söz ettiren Mahsun Kırmızıgül dönem dönem gündem olmaktadır. Yaptığı çalışmalar sektöre kazandırdığı birçok sanatsal çalışma onu ülkenin en önemli isimlerinden biri haline getirmiştir. Filmleri ve şarkıları bugün bile popüler kültürde kendine sıklıkla yer bulmaktadır.

Sanat camiasının en çok konuşulan isimlerinden biri olan Mahsun Kırmızıgül, sadece müzikteki ve sinema dünyasındaki başarılarıyla değil, özel hayatıyla da daima merak konusu olmuştur. Evlilikleri ve çocukları sıklıkla merak edilen Kırmızıgül hakkında yapılan araştırmalar her geçen gün giderek artmaktadır. Peki Mahsun Kırmızıgül kaç kez evlendi? Detaylar haberimizde…

Mahsun Kirmizigul Kac Kez Evlendi Ece Binay

Mahsun Kırmızıgül Kaç Kez Evlendi?

Ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, sadece müzik ve sinema dünyasındaki başarılarıyla değil, özel hayatıyla da merak konusu olan isimlerden biridir. Özellikle evlilik hayatı, hayranları tarafından oldukça merak edilmektedir.

Kırmızıgül, bugüne kadar iki kez evlilik yapmıştır. İlk evliliğini 1989 yılında Gölgem Satarlı ile yapmıştır. Bu evlilikten Mahmut adında bir oğlu olan Kırmızıgül, 1992 yılında Gölgem Satarlı'dan boşanmıştır.

Yıllar sonra, 14 Şubat 2016'da avukat Ece Binay ile ABD'de evlenen Kırmızıgül, bu evlilikten Lavin adında bir kız çocuğu dünyaya getirmiştir. Çift, 2022 yılında ise ani bir kararla boşanma kararı almıştır.

Mahsun Kırmızıgül iki kez evlenmiş ve bu evliliklerden iki çocuğu olmuştur. İlk evliliğinden Mahmut adında bir oğlu, ikinci evliliğinden ise Lavin adında bir kızı dünyaya gelmiştir.

Mahsun Kirmizigul Kac Kez Evlendi 5

Mahsun Kırmızıgül Boşandı Mı?

Mahsun Kırmızıgül kaç kez evlendi sorusunun ardından gelen bir diğer soru da kendisinin boşanmaları hakkında olmaktadır.

 Evet, Mahsun Kırmızıgül ikinci eşi Ece Binay’dan 2022 yılında boşandı. İlk eşi Gölgem Satarlı’dan da 1992 yılında boşanmıştır.

Mahsun Kirmizigul Kac Kez Evlendi Gölgem Bazencir

Gölgem Satarlı Kimdir?

Mahsun Kırmızıgül kaç kez evlendi sorusunun ardından kısaca ilk eşi Gölgem Satarlı’dan bahsedelim. Gölgem satarlı hakkında intertteki bilgiler oldukça yetersizdir. Kendisi hakkında bulabildiğimiz bilgiler ise şu şekildedir:

Gölgem Satarlı, 1989 yılında ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül ile evlenmiştir. Bu evlilikten Mahmut adında bir oğlu olmuştur. Aynı zamanda Sibel Can'ın teyzesinin kızı olduğu bilinmektedir.  Gölgem Satarlı, Mahsun Kırmızıgül'den boşandıktan sonra kameralardan uzak bir yaşam sürdürmeyi tercih etmiştir. Bu sebeple kendisi hakkında medya veya internette pek fazla bilgi bulunmamaktadır.

Mahsun Kirmizigul Kac Kez Evlendi 2

Ece Binay Kimdir?

Ece Binay 1985 yılında İstanbul’da doğmuştur. Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan Binay, Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimine hukuk fakültesinde devam etmiş ve mezun olmuştur.  Ece Binay, Mahsun Kırmızıgül ile 2016 yılında nikah masasına oturmuştur. Düğüne toplam 30 kişi katılmıştr. Mahsun Kırmızıgül ile avukat Ece Binay’ın evliliğinden Lavin Kırmızıgül adında bir kızı dünyaya gelmiştir.

Mahsun Kirmizigul Kac Kez Evlendi 3

Mahsun Kırmızıgül Oğlu Mahmut Bazencir Kimdir?

Mahsun Kırmızıgül kaç kez evlendi sorusunun ardından kendisinin bu evliliklerden doğan ilk çocuğu hakkında kısaca bilgi verelim.

Mahmut Bazencir, 1993 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün ilk eşi Gölgem Bazencir'den olan oğludur. Babasının soyadını taşımakla birlikte, asıl soyadı Bazencir'dir.

Mahmut Bazencir, medya önünde fazla yer almayan ve özel hayatını gizli tutmayı tercih eden bir kişidir. Işık Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini de tamamlamıştır. 2023 yılında vizyona giren "Prestij Meselesi" filminde babasının gençliğini canlandırmıştır. 2021 yılında İstanbul'da ünlülerin de katıldığı bir yılbaşı partisinde silahlı bir kavgada yer almış ve omzuna iki kurşun isabet etmiştir.

Mahsun Kirmizigul Kac Kez Evlendi 4

Mahsun Kırmızıgül Kimdir?

Mahsun Kırmızıgül kaç kez evlendi sorusunun ardından kısaca ünlü sanatçının hayatına değinelim.

Mahsun Kırmızıgül, asıl adıyla Abdullah Bazencir, 26 Mart 1969 tarihinde Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 22 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Müzisyen, yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu olarak Türk sanat camiasında önemli bir yere sahiptir.

Zor bir çocukluk geçiren Kırmızıgül, babasının aileden ayrılması ve abisinin iş kazasında ölmesi üzerine ailenin geçimine katkıda bulunmak için çeşitli işlerde çalışmıştır.

Müzik tutkusu küçük yaşlardan itibaren başlamış ve düğünlerde türkü söyleyerek başladığı müzik yolculuğunda, İstanbul'a gelerek İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nü kazanmıştır. 1993 yılında "Alem Buysa" adlı ilk albümünü çıkaran Kırmızıgül, bu albümle büyük bir çıkış yakalamış ve şöhrete kavuşmuştur.

1990'lı ve 2000'li yıllarda "Of Of", "Sarı Sarı", "Best Of Mahsun", "Küller", "Hayat", "Yalan Dünya", "Sevdim Seni" gibi birçok albüme imza atmış ve milyonlar satan albümleriyle Türkiye'nin en popüler sanatçılarından biri haline gelmiştir. Müzik tarzı arabesk ve halk müziği ağırlıklıdır.

2004 yılında "Gülümse" filmiyle sinemaya adım atmış ve bu filmle Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Çıkış Yapan Film Ödülü'nü kazanmıştır.

Daha sonra "Beyaz Melek", "Güneşin Oğlu", "Vicdan", "Mavi Melekler", "Hayat Güzeldir", "Vezirpaşa", "Yeni Dünya" gibi birçok filmde yönetmen, senarist ve yapımcı olarak görev almıştır. Filmleriyle gişe rekorları kırmış ve milyonlarca izleyiciye ulaşmıştır. Filmlerinde genellikle sosyal meselelere değinmiş ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçlamıştır.

Müzik ve sinema kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülmüştür. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidr:

  • Altın Kelebek Ödülleri
  • Altın Portakal Film Festivali Ödülleri
  • Kral Müzik Ödülleri
  • Siyaset Dergisi Ödülleri

Bu başarılı kariyerini devam ettiren Kırmızıgül en son “Prestij Meselesi” filminin senarsitliğini ve yönetmenliğini yapmıştır. Şarkıcılık kariyerine bir süre ara veren Kırmızıgül şu sıralar tekrar müziğe dönüş yapmıştır.