4 Haziran 2026 Perşembe
dokuz8HABER

Malatya'da TOKİ işçisi alacağı için çatıya çıktı

Malatya'da, TOKİ'ye ait inşaatta çalışan işçi Zekeriya Peltek, alacaklarını alamadığı gerekçesiyle inşaat halindeki bir binanın çatısına çıktı.

19.09.2025 16:13
Malatya'da TOKİ işçisi alacağı için çatıya çıktı
Malatya'da TOKİ işçisi alacağı için çatıya çıktı

Malatya'da, TOKİ'ye ait inşaatta çalışan işçi Zekeriya Peltek, alacaklarını alamadığı gerekçesiyle inşaat halindeki bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Olay, İlyas Mahallesi Turgut Temelli Caddesi'nde bulunan TOKİ rezerv alanında yaşandı.

İddiaya göre, taşeron firmadan alacaklarını tahsil edemeyen işçiler duruma tepki gösterdi. Bu sırada fayans işçisi Zekeriya Peltek, çalıştığı 6 katlı binanın çatısına çıkarak parasını alamazsa atlayacağını söyledi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri olası bir atlama girişimine karşı binanın altına şişme yatak açarken, polis ekipleri de Peltek'i ikna etmeye çalıştı.

Yaklaşık bir saat süren ikna çabalarının ardından Peltek eyleminden vazgeçerek çatıdan indi. 17 çalışanıyla birlikte iş yapan Peltek'in, taşeron firmadan 2 milyon 100 bin TL alacağı olduğu belirtildi.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!
dokuz8HABER

Son dakika haberleri, güncel haberler, siyaset, toplum, yaşam haberleri, ekonomideki gelişme haberleri dokuz8haber.net'de

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Haber Yazılımı:MedyaPlus Haber Yazılımı