Haber: Hülya Kılınç


İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı da, İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir ve il yöneticilerinin katılımlarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, partililerle birlikte Andımız'ı okudu.  

 
Basın açıklamasında ekonomik krizin eğitim üzerindeki olumsuz etkileri, fırsat eşitsizliği ve andımızın okullarda hala okutulmaması konularına dikkat çekildi. Ülke genelinde 18 milyonun üzerindeki öğrenci ile veli ve öğretmenin üzerinde ağır bir yükle bugün eğitim ve öğretime başladığına dikkat çekilen açıklamada, seçim öncesi öğrencilere yemek sözünün tutulmadığı, öğrenci servis fiyatları, barınma, kıyafet, beslenme ve kırtasiye ihtiyaçlarının el yaktığına dikkat çekildi. 


“ÇOCUKLAR CEMAAT YURTLARINA YÖNLENDİRİLİYOR”


Eğitime yeterince kaynak aktarılamadığına vurgu yapılan açıklamada, öğrenci, öğretmen ve velilerin yıllardır çözüm bekleyen sorunları 14 madde halinde tek tek sıralandı. 
Açıklamada ayrıca okulların fiziki sorunlarına, kalabalık sınıflara, ikili ve taşımalı eğitime, dini cemaatler ve vakıfların yurtlarına çocuk ve gençlerin yönlendirilmesi gibi sorunların altı çizilerek, şu taleplerde bulunuldu “Bir an önce eğitime aktarılan kaynak OECD ülkeleri seviyesine çıkarılmalıdır. ➢ Çocuklarımıza vadedilen ücretsiz yemek ivedilikle uygulamaya geçirilmelidir. 


➢ Okulların fiziki yetersizlikleri, donanım, öğretmen ve yardımcı personel ihtiyaçları giderilmelidir. ➢ Eğitimin siyasallaştırılması uygulamalarına son verilmeli, eğitim programları akıl ve bilimin gerektirdiği çağın erişi düzeyine uygun hale getirilmelidir. 


➢ Öğrenci sayıları dikkate alınarak kapatılan köy okulları da en kısa sürede açılmalıdır. 


➢ Yargı kararları uygulanarak Andımız okullarımızda okunmasına hemen başlanılmalıdır. Eğim anayasal bir haktır, engellenemez.”


 İYİ Partililer, basın açıklamasının ardından Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde hep bir ağızdan Andımız'ı okudu.