Manisa'nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi ile Kayacık Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanlarda dün saat 14.30'da çıkan iki farklı yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. 

Kontrol altına alma çalışmaları sürerken yangınlara bugün İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibi de müdahale etti. 

Yangınla ilgili Manisa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada  "Gördes İlçemiz Boyalı Mahallesi ormanlık alanda meydana gelen yangına; 11 hava aracı, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 iş makinesi ve 361 personel ile müdahale devam etmektedir. Karayakup ve Yeniköy Mahallelrimiz tedbir amaçlı tahliye edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

MSB'DEN 4 HELİKOPTER DESTEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Orman Genel Müdürlüğünün talebi üzerine Manisa’nın Gördes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek üzere Kara Kuvvetleri'ne ait 2 adet S-70 ve 2 adet CH-47 tipi helikopterin görevlendirildiğini duyurdu.

ÇORUM'DAN DA ALEVLER YÜKSELİYOR

 Çorum'un Dodurga ilçesi Alpagut köyü ile Gümüşkedi mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. 

İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ile ilçe belediyelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, bölgeden yoğun duman yükseldiğini belirterek, ekiplerin yangını bir an önce söndürmek için çabaladığını söyledi.