MANİSA

Manisalılar taze, organik ve ucuz ürünler için Ortaköy’de üretici pazarına akın etti

Geçtiğimiz hafta Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve başkan yardımcılarınca hayata geçirilen Yuntdağı Orta Köy Mesire alanındaki ‘Üretici Pazarı’ Manisalıların hücumuna uğradı.

Abone Ol

Haber: Ahmet ÜNSAL/Manisa 


Hafta sonu Cumartesi-Pazar günü Yunt dağı bölgesinde bulunan köylülerin tarlalarında ürettikleri ürünleri sabahın erken saatlerinde kendileri için tahsis edilen tezgahlar üzerine sergilemeye başladılar. 
 
UCUZ VE ORGANİK ÜRÜNLER BU PAZARDA

Pazarlarda,marketlerde veya mahalle manavlarında gerek pahalı gerekse taze organik olarak bulamadıkları her türlü ürünü geldikleri ‘Üretici Pazarı’nda bulan kadınlı-erkekli vatandaşlar Yunt dağının çeşitli köylülerince üretilen organik ve taze aynı zamanda ucuz ürünleri satın alabilmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.
    
BÖLGEYE BOŞ BAGAJLARIYLA GELİP ORGANİK ÜRÜNLERLE DOLDURUYORLAR

Şehir merkezinde 30-40 liraya satılan domatesi 10 liraya, organik siyah yöresel üzümü ise 60-70 lira yerine 40 liraya, bölgede üretilen bal veya benzeri tere yağları da şehirdeki mandıralardan 50 lira aşağısına satın almanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar boş olan araçlarının bagajlarını tıka basa doldurarak Manisa merkeze dönüş yaptılar.
    
ORTAKÖY-ALİAĞA YOLU ARAÇ YOĞUNLUĞUNDAN GEÇİLMİYOR

Yunt dağı bölgesi Orta köye gelenler sadece ‘Üretici Pazarı’nda alış veriş etmenin ötesinde havanın güzelliğini keyfini piknik yaparak çıkarttı.Çocuklar ise renkli macun şekerlerinden alarak ağızlarını tatlandırırken anne ve babalar da renkli macunlarla çocukluk günlerinin özlemini yaşadı.  
  Bölgeye olan yoğunluk Sümbüller köyü içerisinden başlayan Ortaköy Aliağa güzergahına kadar kilometrelerce araç kuyruğunun oluşmasına neden oldu.
 
“BU PROJE BİZ YUNT DAĞI ÜRETİCİLER İÇİN  KURTULUŞ REÇETESİ. BİZE DÜŞEN BURADA İLGİ ÇITASINI YÜKSELTMEKTİR”

 Yunusemre belediyesince projelendirilip hayata geçirilen ‘Üretici Pazarı’ndan dolayı memnuniyetlerini dile getiren bölgenin 80 yaşın üzerindeki üretici köylü kadınlar bu oluşumdan oldukça memnun oldukları ifade etti.


 Manisa’dan gelenlerin kurdukları tezgahlarında ürünlerini satın alma çabalarıyla ilgili olarak da; “Biz ürünlerimizi Manisa şehir merkezine götürürken şimdi Manisalıların bizlere gelmesi bizi çok hem manen hem de ekonomik olarak çok mutlu kılıyor.Öncelikle ürünlerimizi yerinde taze taze satıyor olmanın ayrıca sevinci taşıyoruz.Yuntdağı bölgesindeki üreticilerde bu pazara olan ilginin azalmak yerine çoğalması için ne yapılması gerekiyor o yöntemi sürdürmeyi devam ettireceğiz” ifadelerinde bulundular.