Adı, Ekrem İmamoğlu’yla birlikte cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Partimiz aday gösterirse aday oluruz” dedi.

Yavaş, 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Yavaş’ın ifadeleri şöyle:

“Sayın İmamoğlu’nun (İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu) ve benim ağzımdan bir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar ve gündemi unutturuyorlar. Ülkenin tek gündemi emeklilerin durumu, yaklaşan kış şartları, dar gelirli vatandaşlarımız aç yaşıyorlar.

Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Muhalefet tüm gücüyle sıkıntıların çözümü konusunda çalışmalı. Bunun haricinde konuşulanlar boş laftır.”

Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi cezaya ilişkin de konuşan Yavaş, “Bir an evvel bu kararın beraat olarak verilmesini ve ülkenin kendi gündemine dönmesini talep ediyorum. Bütün belediye başkanları olarak İmamoğlu’nun yanındayız.İmamoğlu’na ceza çıkarsa, ne şekilde protesto edeceğimizi o gün gösteririz. Çünkü yargının böyle bir karar vereceğine inanmak istemiyoruz. Kesinlikle beraat kararı çıkacağına inanıyoruz” dedi.