GÜNDEM

Mansur Yavaş'ın Kaç Çocuğu Var? Çocukları Kaç Yaşında? Torunu Var Mı?

Mansur Yavaş, iki dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenmektedir. Siyasi kariyerinin yanı sıra; aile hayatı da merak edilen Mansur Yavaş kaç çocuğu var sorusuyla birlikte edindiğimiz bilgileri derledik.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2 dönemdir başkanı olan Mansur Yavaş son seçimlerde de oyların çoğunluğunu alarak tekrar büyükşehir belediye başkanı olmuştur. Ankara Belediyesi’nde yaptığı icraatlar dışında da merak edilen Mansur Yavaş kaç çocuğu var sorusuyla birlikte aile yaşamı da araştırılmaktadır. Mansur Yavaş hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Mansur Yavaş Kaç Çocuğu Var?

Siyasi kariyeriyle öne çıkan Mansur Yavaş’ın ailesi de merak konusu olmuştur. Özellikle Mansur Yavaş kaç çocuğu var sorusu sıklıkla araştırılmaktadır.

2024 genel seçimlerinde tekrar büyükşehir belediye başkanı seçilen Mansur Yavaş 1986 yılında Nursen Kıvanç ile dünyaevine girmiştir. Çiftin bu evlilikten Armağan Yavaş ve Çağlayan Yavaş adında iki kızları olmuştur. Mansur Yavaş’ın çocukları hakkında pek bir bilgi yoktur. Ancak Mansur Yavaş’ın Kemal adında bir torunu olduğu bilinmektedir.

Mansur Yavaş Çocukları Kaç Yaşında?

Ailenin büyük kızı olan Çağlayan Yavaş 1987 yılında doğmuştur ve 37 yaşındadır. Armağan Yavaş ise 1990 yılında doğmuştur ve kendisi 2024 yılı itibariyle 34 yaşındadır.

Nursen Yavaş Kimdir?

Mansur Yavaş‘ın eşi kim sorusu Mansur Yavaş’ın özel hayatı konusunda en çok sorulan sorulardan biridir. Mansur Yavaş kaç çocuğu var sorusunu eşinden de bahsederek cevaplamak gerekmektedir.

1964 yılında doğan Nursen Yavaş’ın doğum yeri hakkında bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak kendisinin lise mezunu olduğu tahmin edilmektedir. Kendisi seçim zamanlarında Mansur Yavaş’a büyük destek olmaktadır. Nursen Yavaş’ın mesleği belirtilmemiştir. Nursen Yavaş hakkında kesin bilgiler yoktur. 

Nursen Yavaş Kaç Yaşında?

Mansur Yavaş’ın eşi kaç yaşında olduğu merak edilmektedir. 1964 yılında doğmuş olan Nursen Yavaş 2024 yılı itibariyle 60 yaşındadır.

Mansur Yavaş Kimdir?

Mansur Yavaş kaç çocuğu var sorusunu cevaplarken ünlü siyasetçiden bahsetmek de gerekir. Mansur Yavaş 23 Mayıs 1955 Beypazarı'nda doğmuştur. Ahmet Sadık Yavaş ve Havva Yavaş'ın beş çocuğundan ikincisi olarak dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı'nda görmüştür. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak öğrenimine devam etmiştir.

1983 yılında fakülteden mezun olan Mansur Yavaş, askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrası Beypazarı'nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yapmıştır. Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Mansur Yavaş, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyesi olmuştur. 1994 yılında MHP'den Beypazarı Belediye Başkan adayı olsa da seçilememiştir. Beypazarı Belediye Başkanlığı’nı 18 Nisan 1999 seçimlerinde alabilmiştir. Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi", Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının "Çevre Ödülü" gibi ödülleri almıştır.

24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçilmiştir. 29 Mart 2009 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olsa da başarılı olamamıştır. Partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmeyince de CHP’ye katılması gündeme gelmiştir.  21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği kabul edilmiştir.

Ardından 2014 Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve parti meclisi toplantısında da aday olmuştur. 2014 yılındaki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı çok az farkla kaybeden Mansur Yavaş 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP tarafından tekrar aday gösterilmiş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. 2024 yılında yapılan yerel seçimleri kazanan Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Mansur Yavaş Kaç Yaşında?

1955 yılında doğan Mansur Yavaş 2024 yılı itibariyle 69 yaşındadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Mansur Yavaş kaç çocuğu var sorusu dışında merak edilen diğer konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Mansur Yavaş Evli Mi?

Mansur Yavaş 1986 yılında Nursen Yavaş ile evlenmiştir. Evlilikleri halen devam etmektedir.

Mansur Yavaş Torunu Var Mı?

Mansur Yavaş’ın Kemal Mansur isminde bir torunu olduğu bilinmektedir.