Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), CHP, TİP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu Milletvekili Can Atalay’a dair verdiği kararların uygulanmaması sonrası Meclis’i 9 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırdı.

Meclis Başkanlığı, muhalefet partilerinin bu talebine ilişkin olumlu veya olumsuz herhangi yazılı bir yanıt vermedi. Edinilen bilgilere göre CHP’liler, bunun üzerine Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a herhangi bir geri dönüşün olmamasının nedenini sordu. Kurtulmuş’un da partililere Meclis’in şu anda resmi olarak tatilde olmadığı bu nedenle usulen olağanüstü toplantı talebinde bulunmanın ve talebin teknik olarak karşılanmasının mümkün olmadığı yönünde bilgi verdi.

MUHALEFETE CEVAP VERİLMEDİ 

Ayrıca muhalefet partililerin talebine ilişkin herhangi bir yazılı yanıtın da verilmediği öğrenildi. Bu nedenle bu gün 15.00’da toplanması beklenen Meclis’in toplanmayacağı öğrenildi. Konuya ilişkin Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da sanal medyada duruma tepki gösterdi. Kaya, 150 milletvekilinin imzası ile başvurunun yapıldığını ve ancak bu başvurunun AKP tarafından yok sayıldığını ve hukuki olmadığını savundu.

Kaya, “Eyy Ak Parti hukuku bu kader itibarsız hale getirmeyin. Helvadan yaptığınız adaleti acıkınca yemeyin!” dedi.