Haberin Var mı İnisiyatifi, gazetecilerin yargılandıkları davanın iddianamesinin kabul edilmesine ilişkin, “Hukuki bir metinden uzak, asılsız iddia ve iftiralarla dolu bu iddianameyi tanımıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberin Var mı İnisiyatifi, gazeteciler Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik, Aydin Keser, Murat Ağırel, Hülya Kılınç'ın tutuklu, Erk Acarer'in de yakalama kararıyla yargılanacakları davanın  iddianamesinin İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada altısı tutuklu toplam 8 sanıklı davanın iddianamesinin hukuki bir metinden uzak ve "iftiralarlar dolu" olduğu kaydedildi.

"İDDİANAMEYİ TANIMIYORUZ"

Hazırlanan bir video ile yayınlanan açıklamada, "Gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Ferhat Çelik, Aydın Keser, Murat Ağırel, Hülya Kılınç'ın tutuklu, Erk Acarer'in yakalama kararıyla yargılanacakları davanın  iddianamesi İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hukuki bir metinden uzak, asılsız iddia ve iftiralarla dolu bu iddianameyi tanımıyoruz" denildi.

"BU TEZGAHA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Açıklama, "5 Mart günü çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan meslektaşımız Barış Terkoglu'nun sesi ve sözleriyle, 'Bizden yazdıklarımızdan çizdiklerimizden gazeteciliğimizden, yazarlığımızdan vazgeçmemizi ülkenin içinde suça bulaşmış yapılanmalar ile daha fazla uğraşmamamızı bekliyorlarsa daha çok beklerler. Gerekirse betona gömüleceğiz, ama bize bir haber bahanesi ile bu tezgahı kuran çeteye teslim olmayacağız' diyoruz" denilerek sonlandırıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılınç ile Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında iddianame hazırladı. İddianamede gazetecilere 8 yıldan 17 yıla kadar ceza istendi.

"MİT MENSUBU İFŞA EDİLEREK TEHLİKEYE SOKULDU" İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklanan Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel ve Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile ilgili açıklamada bulundu. Savcılık, bu gazetecilerin MİT Mensubu’nu ifşa ederek can güvenliklerini tehlikeye attığını iddia etti.