Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile imzalanan kredi anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı.

Şimşek, anlaşmayla "Türkiye Deprem Sonrası Yeniden İmar Çerçeve Projesi" kapsamında kullanılmak üzere İLBANK'a karşılıksız tahsis edilmek üzere 400 milyon avro tutarında finansman sağlanacağını belirtti.

Deprem felaketi sonrası kentlerde ortaya çıkan iyileştirme ve yeniden inşa ihtiyacına katkı sağlanmasının amaçlandığına işaret eden Şimşek, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgeyi yeniden inşa etmek için bu yıl gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yaklaşık yüzde 3'ünü harcadıklarını söyledi.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN AB'YE TEŞEKKÜR

AYB'den en son 2018 yılında proje amacıyla finansman sağlandığını belirten Şimşek, "Diğer uluslararası kuruluşlarla olduğu gibi AYB ile de iletişimimiz çok daha güçlü bir hâle gelmiştir. Böylece 2023 yılında kasım ayı itibarıyla proje finansmanı amacıyla sağlanan dış finansman miktarı 7.5 milyar dolara ulaşmıştır" dedi.

Türkiye'nin yeniden yapılandırma çabalarına AYB'nin desteğini memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Şimşek, Avrupa Birliği'ne Türkiye ile gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür etti.