Haber: Ali Vefa Yurdal

Gaziantep’in Yıldızları arasında yer alan ve hem iç pazarda hem de ihracatta adını duyuran Melike Tekstil’in emekçileri patronların kazancının aksine maaşlarına yapılan cüzi zamlara tepki göstermek için grev başlattı. Ev kiralarını dahi ödeyemediklerinden dert yanan işçilere ise sermayenin cevabı tansiyonu yükseltti. Melike Tekstil sahibi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ile fabrika yöneticileri işçilere karşı “Gaziantep’te en yüksek maaş bizde “dedi. İşçiler hakları için gece-gündüz fabrika önünde başlattıkları grevi sürdürüyor.

Gaziantep’te aldıkları ödüller ile gündeme gelen, ihracat rakamlarına büyük katkı sunan fakat işçisinin haklarını grevle almaya çalıştığı Melike Tekstil’de dün gece grev mesaisi vardı. Yüzde 65 zam talebi ile mesailerinin zamanında yatırılmasını isteyen, bayram ve hafta sonu yevmiye ücretinin artmasını isteyen işçiler başta bayramlar olmak üzere sosyal haklarının korunmasını talep ediyor. Ev kiralarının 10 bin TL olduğunu, aldıkları 20 Bin TL ile kira, faturalar ve mutfak masrafını zar zor denkleştirdiklerini, okuyan çocuklarının mağdur olduğunu belirten işçiler ‘geçinemiyoruz’ diyerek ses yükseltti.

GREVDEKİ İŞÇİLERE ‘İŞ BAŞVURUSU ÇOK’ CEVABI

Grev yapan işçiler ile görüşen Melike Tekstil sahibi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ve beraberindeki fabrika yönetimi, en yüksek ücreti fabrikalarının ödediğini söyledi, işçilerde tansiyon yükseldi. Herkesin kendine göre masrafı var, geçinememek ayrı. Şu anda organizede biz maaşı fazla veriyoruz. Her gün bize 10 tane işe başlamak için başvuru geliyor. Onlara yetişemiyoruz” dedi.

İŞÇİLER EYLEMİ SÜRDÜRÜYOR

Başvuruların çokluğuna rağmen personel eksiği yüzünden iş yükünün arttığını belirten işçilere yönetim, ara ara alım yaptıklarını belirterek konuyu geçiştirdi. Bayram mesailerine ilişkin tepki gösteren 3 yevmiye aldığını belirten işçiye 5 yevmiye teklifi sunuldu. İşçiler haklarını almak için iş bırakmaya devam edecek.