Yaşanan ekonomik krize dikkati çekmek amacıyla başlattıkları imza kampanyasına ilişkin konuşan EMEP Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya, ortak mücadele vurgusu yaptı. 

Emek Partisi (EMEP) Mersin İl Örgütü, “İnsanca Bir Yaşam” kampanyası kapsamında Perşembe ve Cuma günü kentte düzenledikleri imza stantı ardından açıklama yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamada, “Emek ucuz, ekmek pahalı. Bizden çaldıklarını geri alacağız” pankartını açarak, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Bizden çaldıklarınızı geri alacağız” ve “Yaşasın iş ekmek ve özgürlük mücadelemiz” sloganlarının atıldığı açıklamada EMEP Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya, konuştu.

Mayıs ayı itibarı ile açlık sınırı 6 bin TL, yoksulluk sınırı 19 bin TL’yi geçtiğini belirten Kaya, yaşanan ekonomik krize dikkati çekti. Kaya, “Bu düzen değişmelidir, milyonlarca işçi ve emekçiyi ezen, açlığa mahkûm eden, gençlere geleceksizlik dayatan yoksuldan alıp zengine kaynak aktaran bu düzen değişmelidir. Bu düzenin değişmesi için fabrikada, iş yerinde, mahallede, sokakta yani hayatın bütün alanlarında birleşip bir araya gelerek mücadele etmekten başka yolumuz yoktur. Değiştirmeye gücümüz var Tarihin akışını değiştiren temel güç Emekçi sınıfların işçi hareketinin, ezilen kesimlerin birleşik ortak mücadelesidir. Emek Partisi olarak işçi ve emekçilere çağrımızdır. İnsanca bir yaşam ve demokratik bir ülke için birlikte mücadele edelim. Birleşir ve mücadele edersek biz kazanacağız, halk kazanacak” dedi.

Kaya taleplerini şöyle sıraladı:

“ * Başta elektrik, doğalgaz internet olmak üzere temel ihtiyaçlara ve konut kiralarına yapılan zamlar durdurulmalı ve geri alınmalıdır.

* Asgari ücret dâhil bütün ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.

* Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) uygulanan işyerlerindeki hak kayıplarını gidermek için TİS ler yenilenmelidir.

* Çalışma süreleri günde 7 saat, haftada 5 gün olarak düzenlenmelidir.

*Zorunlu fazla mesailer kaldırılmalıdır, haftada 2 gün yılda 30 gün izin hakkı tanınmalıdır.

* İşten atmalar yasaklanmalıdır.

* İşçi, emekçi ve yoksulların ucuz gıdaya ulaşımı için önlemler alınmalıdır.”

Açıklama sloganlarla son erdi.