Mersin’de HDP İl Eşbaşkanı Gülhabar Şöfer ve PM Üyesi Barış Karabıyık’ın gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP’liler, “Eşbaşkanımızın işlediği suç ise biz de ayını suçu işledik” dedi.

Mersin’de sabah saatlerinde polislerce yapılan ev baskınlarında; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Barış Karabıyık gözaltına alındı. HDP İl Örgütü, Şöfer ve Karabıyık’ın gözaltına alınmasını il binaları önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) yanı sıra Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri destek verdi.

“AKP CUNTASINA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Kitle adına konuşan HDP Eşbaşkan Yardımcısı Ercan Alp, 5 gün önce HDP’ye yönelik yapılan gözaltıları hatırlatarak, bunun gerekçesinin safsata ve düzmece olduğunu söyledi.  Alp, “Türkiye’nin her yerinde bu ülkenin geleceği, demokrasisini, eşitliğini ve adaletini AKP cuntasına teslim etmeyeceğiz. Bunun için gereken her türlü tutum, davranış, direniş ve başkaldırı ne ise demokratik çerçevede yaptık ve bundan sonra da yapacağız” dedi. Ahmet Davutoğlu’nun başbakan iken Kobanê olayları noktasında olayların durması ile ilgili görüşmelerin yapıldığını anımsatan Alp, “Bu gün AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ve AKP-MHP sisteminin kirli zihniyetinin ortaya koymuş olduğu tutum ile arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Biz her arkadaşımızın takındığı tavır bizim tavrımızdır. Biz bundan geri adım atmayacağız. Dün, bugün ve bundan sonra da HDP susmadı ve bundan sonrada AKP’nin keyfiyetçi tutumuna karşı susmayacaktır. İnandığımız demokrasi, eşitlik noktasında ısrarımızı devam edeceğiz” diye konuştu.

“BİZ DE AYNI SUÇU İŞLEDİK”

Şöfer ve Karabıyık’ın demokratik bir tutum sergilediği için gözaltına alındığını ifade eden Alp, şunları söyledi: “Yapılan ‘duran insan’ eyleminin herhangi bir zararı yok iken, hiç kimseye zarar vermeyen bireysel bir eylem bile AKP tarafından hazmedilmemiştir. AKP bu noktada da kendini göstermiştir. Eşbaşkanımızın işlediği suç ise biz de ayını suçu işledik. Biz bu ülkenin geleceğindeki hak, hukuk ve adaleti için mücadele eğeceğiz.” Açıklama oturma eylemiyle sonlandırıldı.