Hüseyin Güvercin Ortaokulu velisi olan bir kişi, “öğretmenlerin dekoltenin dekoltesi şeklinde giyindiği" şikayetinde bulundu. Bunun üzerine Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okula resmi yazı göndererek iddiaların “gizlilik” esası içerisinde incelenmesini istedi.

Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Hüseyin Güvercin Ortaokulu velilerinden biri, uzaktan eğitim veren kadın öğretmenlerin kılık kıyafeti ile ilgili olarak CİMER’e şikayette bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı da bu başvuruyu Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ise şikayette yer alan ifadeleri olduğu gibi resmi yazısına aktararak okula göndermesi dikkat çekti.

"'DEKOLTENİN DE DEKOLTESİ' GİYİM TARZLARI OLDUĞU..."

İlçe Müdürlüğü'nün yazısında şu ifadelere yer aldı: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi üzerinden müdürlüğümüze yönlendirilen başvuruda okulunuz velisi bazı bayan öğretmenlerin ‘dekoltenin de dekoltesi giyim tarzları olduğu, mini etekli öğretmenlerin ergenlik çağındaki öğrencilerin karşısında nasıl bir eğitim verebildiği, yarınlarımızın geleceği erkek ve kız öğrencilerimiz öğretmenlerimizi örnek aldığı’ ile ilgili iddiaların gizlilik esaslarına riayet edilerek, incelenmesi ve en geç 16/10/2020 Cuma günü mesai bitimine kadar bizlere bilgi verilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”