ABC’nin haberine göre, Meta’nın gizlilik politikası yöneticisi Melinda Claybaugh, Avustralya Senatosu'ndaki bir soruşturma sırasında bu durumu itiraf etti. Avrupa’da yürürlükte olan Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) gereğince kullanıcılara, fotoğraflarının yapay zeka eğitiminde kullanılmasına "izin vermeme" seçeneği sunan Meta’nın, Avustralya’da neden bu seçeneği sunmadığı sorusuna yanıt verdi.

Claybaugh, Avrupa'daki yasal çerçevenin oldukça katı olduğunu ve bu yüzden kullanıcılara "izin vermeme" seçeneği sunduklarını belirtti. Ancak, Avustralya'da bu seçeneğin neden uygulanmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Ayrıca, yapay zeka eğitiminde sadece 18 yaşından büyük kullanıcıların ve herkese açık hesaplardan yapılan paylaşımların kullanıldığını doğruladı.

Claybaugh, "Avrupalılar için sunulan seçeneklerin Avustralyalı kullanıcılar için de geçerli olmasını isterim, ben de dahil." şeklinde konuşarak, durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ancak, Avustralya’da benzer bir "izin vermeme" seçeneğinin ne zaman sunulacağına dair yorum yapmadı.

Meta’nın açıklamalarına tepki gösteren Avustralyalı Senatör Tony Sheldon ise hükümete, teknoloji şirketlerinin yasalara uyması için daha sıkı düzenlemeler yapma çağrısında bulundu.