Sabancı ailesi Türkiye’nin en zengin ailelerinden biridir. Bundan ötürü de sıklıkla araştırılmaktadır. Sabancı ailesinin her ferdi sıklıkla merak edilir. Metin Sabancı kimdir sorusu da bu doğrultuda araştırılmaktadır.  

Gelin, hastalığı ile merak edilen Metin Sabancı’yı yakından inceleyelim. Merak ettiklerini cevaplayalım...

Metin Sabanci Kimdir 1

Metin Sabancı Kimdir?

Ünlü iş adamı Sakıp Sabancı ve eşi Türkan Sabancı’nın ikinci çocuğu olan Metin Sabancı 1970 yılında doğmuştur.

Sakıp Sabancı “problemli” olarak nitelendirdiği oğlu hakkında 1995 yılında “32. Gün” isimli programa verdiği röportajda şu sözleri dile getirmiştir:

“Tanrı insanlara çocuklar verirken %1.5’u, %2’si takriben problemli olarak dünyaya geliyor. Hangi eve bu yangın gelirse o yuvayı yakıyor. Bana da geldi bu yangın. Metin Sabancı diye bir oğlum var 27 yaşında. Daha bir tane ayakkabı almamışım çünkü daha hiç yürümemiş... Otomobil isterim baba dememiş. Ben ne eyleyeyim otomobil fabrikası kurmuşum. Oğluma bir otomobil verememişim. Bu beni üzer... Zaman zaman tekerlekli sandalyeli çocuklar görüyorum, Metin’i hatırlıyorum, hassaslaşıyorum. Arada da tuvaletlere saklanıyorum...”

Babası Sakıp Sabancı, oğlu Metin Sabancı ve kızı Dilek Sabancı anısına kemik tedavi ve rehabilitasyon merkezi açmıştır. Oğlu Metin Sabancı’nın hastalığını bir ilahi mesaj olarak algılayan Sakıp Sabancı bu konuda engelli vatandaşlara yardımcı olacak, onları hayata katacak projeler oluşturmuştur.

Kemik tedavi ve rehabilitasyon merkezi dışında görme engelliler için okul da açan Sakıp Sabancı hakkında kızı Dilek Sabancı şu sözleri sarf etmiştir:

 “Babam olmasaydı Türkiye'nin ilk bilinçli spastik çocuklar rehabilitasyon merkezi, ardından kemik hastanesi de açılmayacaktı. Ben ve kardeşimin durumları sayesinde şimdi birçok çocuk ameliyat olabiliyor. Bazen her şeyin bir nedeni var, diye düşünüyorum. Ama siz yine de sadece bu açıdan almayın. Mesela bizim ailenin kurduğu körler okulu da var, ama ailede hiç kör yok.”

Hakkında fazla bilgi olmayan Metin Sabancı’ya günümüzde halen annesi Türkan Sabancı bakmaktadır.

Metin Sabanci Kimdir 3

Metin Sabancı Hastalığı Nedir?

Metin Sabancı hakkında en çok sorulan soru Metin Sabancı ne hastası sorusu olmuştur. Ünlü iş adamı Sakıp Sabancı’nın ikinci oğlu Metin Sabancı spastik felç hastasıdır.

Metin Sabancı Kaç Yaşında?

1970 yılında doğan Metin Sabancı 2024 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

Metin Sabancı Ne İş Yapar?

Babası Sakıp Sabancı tarafından oğlu Metin Sabancı hatırına kurulan ve onunla aynı ismi taşıyan Metin Sabancı Merkezi vardır. Bu merkez Yatılı Bakım Merkezi ve okul binasını barındırmaktadır. Metin Sabancı spastik felç olması sebebiyle herhangi bir iş yapmamaktadır.

Metin Sabanci Kimdir 5

Metin Sabancı Serveti

Sabancı ailesinin bir ferdi olan Metin Sabancı ailesinin zenginliğini diğer aile üyeleri ile paylaşmaktadır. Türkiye’nin en zengin aileleri arasında olan Sabancı ailesinin serveti 5-6 milyar dolar arasındadır.

Sakıp Sabancı Kimdir?

Metin Sabancı kimdir sorusuyla beraber onun üstüne titreyen Türkiye’nin sayılı iş adamlarından olan Sakıp Sabancı’ya değinmek de gerekmektedir. Metin Sabancı babası Sakıp Sabancı oğlu için “Yüreğimdeki ateş” demektedir. Peki Sakıp Sabancı kimdir? Yakından inceleyelim...

Sakıp Sabancı 7 Nisan 1933 tarihinde Kayseri Akçakaya köyünde doğmuştur. Ailesinin o genç yaştayken Adana’ya gitmesinden ötürü Sakıp Sabancı ilkokulu burada okumuştur. Lise eğitimine devam ederken 3 kere zatürre olunca eğitim hayatına devam edemeden 1948 yılında okumayı bırakmıştır.

İş hayatında Akbank’ta stajyer memur olarak başlamıştır. Bu işte çokça tecrübe edindikten sonra buradan ayrılmış, Bossa Un Fabrikası’nda veznedarlığa geçmiştir. Burada işletme müdürlüğüne kadar yükselen Sakıp Sabancı, babası Hacı Ömer Sabancı’nın vefatı üzerine Sabancı Holding Yönetim Kurulu’nun başına geçmiştir.

Hayır işleri ve vakıfları ile bilinen Sakıp Sabancı Türkiye’nin ilk vakıf üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi’ni kurmuştur.1957 yılında teyzesinin kızı olan Türkan Sabancı ile evlenen Sakıp Sabancı 10 Nisan 2004 tarihinde böbrek kanseri sebebiyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde vefat etmiştir.

Metin Sabanci Kimdir 4

Sıkça Sorulan Sorular

Metin Sabancı kimdir sorusu dışında araştırılan diğer konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Metin Sabancı Rahatsızlığı Nedir?

Metin Sabancı kimdir sorusu ile beraber en çok araştırılan konu rahatsızlığı olmuştur. Metin Sabancı spastik felçlidir.

Metin Sabancı Evli Mi?

Metin Sabancı hayatı boyunca hiç evlenmemiştir. Bu sebeple bir eşi veya çocukları yoktur.