DEM Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin tartışma sürerken, yeni bir anket açıklandı. Metropol'un yapmış olduğu son ankete göe CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 41.6, AKP'nin adayı Murat Kurum ise yüzde 38 alıyor. DEM Partililerin  aday çıkarılması halinde yüzde 61.7’si kendi adayını, yüzde 34.8’i ise İmamoğlu’nu destekliyor.

Buna göre, 14 Mayıs'ta Yeşil Sol'a oy verenlerin yüzde 23.3'ü, DEM Parti'nin aday çıkarması halinde de İmamoğlu'na oy verecek

HDP’nin cezaevinde olan eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın “İstanbul’a aday olabilirim” yönünde yaptığı açıklama ise dengeleri değiştirir mi tartışmalarına neden oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz, MetroPoll Araştırma’nın ocak ayı anket sonuçlarını paylaştı. Buna göre Ekrem İmamoğlu yüzde 41.6, Murat Kurum ise yüzde 38 alıyor.

DEM Partililerin yüzde 61.7’si kendi adayına, yüzde 34.8’i ise İmamoğlu’na oy veriyor.

Metropoll-4

Ankette katılımcılara “Önümüzdeki yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangisine oy verirsiniz?” diye soruldu.

Sonuçlara göre İmamoğlu yüzde 41.6, Murat Kurum yüzde 38, DEM Parti adayı yüzde 5.6 ve İyi Parti adayı yüzde 2.9 aldı.

İYİ PARTİLİLER ‘İMAMOĞLU’ DEDİ

Yüzde 11.9’u “Fikrim yok” dedi. İyi Partililerin yüzde 63.8’i İmamoğlu’na, yüzde 24.1’i kendi adayına oy vereceğini belirtti.

DEM Partililerin ise yüzde 61.7’si kendi adayına, yüzde 34.8’i İmamoğlu’na oy veriyor.

Yalnızca İmamoğlu ve Kurum yarıştığında ise İmamoğlu yüzde 46.7, Kurum yüzde 39.1 oy alıyor. Yüzde 14.2 ise “Fikrim yok” diyor.