GÜNDEM

Mezuniyet töreni skandalı! Gerici müdür velilere 'milli ve manevi değer' belgesi imzalatmış

Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde kız öğrenciler, "uygunsuz giyim" gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadı. Öğrenci velileri, mezuniyet için imzalatılan belgenin bir tuzak olduğunu iddia etti.

Abone Ol

Olay, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşandı. Okul yönetimi, kız öğrencileri açık giyindikleri iddiasıyla gerici bir sebeple mezuniyet törenine almadı. Bu durum aileleri ve öğrencileri isyan ettirdi. Öğrenciler, en özel günlerinde evlerine ağlayarak dönmek zorunda kaldı.

Ailelerin verdiği bilgiye göre, öğrenciler okul dışında balo yapmak istedi ancak okul yönetimi izin vermedi. Okulda mezuniyet töreni yapılabilmesi için ailelerden bir belge imzalamaları istendi. Aileler, belgenin arkasındaki kuralları okumadan imzaladıklarını söyledi.

Bir öğrenci velisi, "Öğrenciler balo yapmak istedi ama okul izin vermedi. Mezuniyet için bir belge imzalattılar. Kıyafet kurallarını içeren bu belgeyi tuzak gibi sunmuşlar," dedi.

tele1.com.tr’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan okul müdürü A.K. ise hakkında inceleme başlatıldığını doğruladı. “Açığa alındınız mı?” sorusuna ise A.K. “Görevdeyim ama bunu dersek yanlış anlaşılır” yanıtını verdi.

A.K. “Dün ne yaşandı?” sorusunu ise “Dün çok güzel geçti. Okul dışındakiler veliler değildi.” diye cevapladı.

MÜDÜRDEN ‘GENELGE’ SAVUNMASI

Okul müdürü söz konusu belgeye imza atıldığını doğruladı. Belgedeki maddelerin de bakanlığın genelgesinde yer alan maddeler olduğunu savundu.

BAKAN MÜDÜRÜ SAVUNDU

Habertürk'e konuk olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf ekin sessizliğini bozdu, okul müdürünü savundu: 'Gayet mantıklı bir başlangıç yapmış…'

“Şimdi okul müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış. Velilere 'mezuniyet programı yapıyoruz, öğrencilerle beraber kimler katılacak?' diye sormuş” diyen Tekin, “Katılım listesi almış. Listede olmayan kişilere 'yer kalırsa sizi alırız' diye başlayan tartışma başka boyuta evriliyor. Ekranlara, sosyal medyaya düşen olumsuz görüntüler çıkıyor. Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm. Zaten olay da kısa zamanda çözülmüştür” diye konuştu.

"ÖĞRETMENLERİ ZAN ALTINDA BIRAKMAYIN"

Tekin şöyle devam etti:

“Öğretmenimizin süreç içinde çalışmalar gündem olmuyor. 76 bin okulun içinden bir tanesinde olan olay bütün kitleyi zan altında bırakacak hale getiriliyor. Ben kamuoyunda olumlu şeylerin paylaşılmasını, olumsuz şeyleri bizimle paylaşmalarını istiyorum. Orada ilçe ve il müdürümüz anında müdahale etmiş, problem çözülmüş zaten. Okul müdürümüz başlangıçta kontrolü kaybediyor. Biz de zaten gerekli incelemeleri yaptırıyoruz. İhmal varsa gereken kişiler cezalandırılır. İhmal yoksa bir sürü insan zan altında kalıyor.”