Cumhur İttifakı bileşenlerini seçim çalışması devam ediyor. Kimi yerlerde ortak adayda uzlaşan ittifak bileşenleri kimi yerellerde ise farklı isimleri öne çıkarıyor. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Şerifoğulları’nın 9 Ocak'ta Elazığ’a gelişi için AKP'liler tarafından yapılan karşılama törenine davet SMS'i Elazığ Belediyesi tarafından atıldı. Bunun üzerine MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, seçim çalışmalarının belediye bütçesinden karşılanmaması gerektiği yönünde uyarıda bulundu. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bal, ittifak da olsa Elazığ için belediye başkanlığı yarışının devam ettiğini belirtt. Bal, adaylığı için Şerifoğulları’nı tebrik ederken, belediye bütçesinin Şerifoğulları’nın seçim çalışmalarına harcanmaması gerektiğini söyledi. 

Elazığ Belediyesi'nin halka gönderdiği SMS

Bal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: ‘’Yarış devam ediyor iken rakibimizin mevcut belediye başkanı olmasına rağmen kamu kaynakları ve vatandaştan alınan vergilerle oluşan belediye bütçesinin seçim kampanyası için kullanılmaması hususunda gerek Şahin Şerifoğulları başkanın gerekse de AKP İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Beyin özenli ve hakkaniyete yaslanan bir politika izleyeceklerini ümit ediyoruz’’ dedi.