GÜNDEM

MHP ve Ülkü Ocakları hakkında suç duyurusunda bulunan avukat Dilek Ekmekçi tutuklandı

Sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımlar nedeniyle “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan ceza hukukçusu avukat Dr. Dilek Ekmekçi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ekmekçi, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinde rolleri oldukları ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle MHP ve Ülkü Ocakları’nda yönetici olan bazı isimler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Abone Ol

Avukat Cemil Çiçek, Ekmekçi’nin gözaltına alındığını sosyal medyadan, “Ceza Hukuku Hocamız Av. Dr. Dilek Ekmekçi az önce avukatlık ofisinde, attığı tweet’lerden ötürü, ‘kamu görevlisine hakaret suçundan’ polis tarafından gözaltına alındı. Baro, Barolar Birliği ve muhalefet hocamıza ve meslektaşımıza sahip çıkmalı” diyerek duyurdu.

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI’NIN ÖNDE GELEN İSİMLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları’nın önde gelen isimleri hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri için “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılığa sunulan suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul İl Başkanları’nın da aralarında bulunduğu 25 isim yer alıyor.

ÇIKARILDIĞI MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLANDI

Avukat Hakları Grubu, Ekmekçi’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadeye alındığını duyurdu.

Ekmekçi’nin avukatı Turgay Bilge, Ekmekçi hakkında tutuklama kararı çıktığını “Beş dakika yargılama. Tutuklama kararı verildi” sözleriyle duyurdu.