Mia Khalifa, yetişkin film sektöründeki en ünlü isimlerden birisi. Şimdilerde sosyal medya fenomenliği yapan Mia Khalifa’nın milyonlarca hayranı var. Ünlü oyuncu hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler Mia Khalifa kimdir sorusuna yanıt arıyor. Bu sorunun cevabını ve Mia Khalifa hakkında merak edilen diğer konuları dizler için araştırdık.

Mia Khalifa Kimdir 2

Mia Khalifa Kimdir? Hayat Hikayesi Nedir?

Mia Khalifa, 2015 yılında ayrılmasına rağmen hala yetişkin film sektöründeki en ünlü oyunculardan birisi konumunda. Yer aldığı filmler özellikle Ortadoğu ülkelerinde en çok izlenenler arasına giriyor. Günümüzde sosyal medya fenomenliği yapan ünlü oyuncunun milyonlarca takipçisi var. Mia Khalifa ile ilgili daha fazlasını öğrenmek isteyenler Mia Khalifa kimdir sorusunun cevabını araştırıyor.

Eski yetişkin filmleri oyuncusu ve yeni sosyal medya fenomeni Mia Khalifa, 10 Şubat 1993 tarihinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dünyaya geldi. Asıl adı Sarah Joe Chamoun olup Mia Khalifa sahne adıdır. Mia Khalifa adı köpeği Mia ve rapçi Wiz Khalifa’nın isimlerinin birleştirilmesinden geliyor.

Mia Khalifa, oldukça muhafazakar ve Katolik bir ailede yetişti. Fransızca eğitim veren bir özel okulda eğitim aldı ve burada İngilizce de öğrendi. Lübnan’ın güneyinde İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmaların yoğunlaşmasının ardından 2001 yılında sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte ABD’ye taşındı. ABD’nin Maryland eyaletinde yaşamaya başlayan Mia Khalifa, eğitimine burada devam etti. Lisedeyken okulun lakros takımında yer aldı.

Özellikle 11 Eylül saldırısından sonra ten rengi nedeniyle diğer öğrencilerin zorbalıklarına maruz kaldı. Daha sonra Virginia’daki Massanutten Askeri Akademisi’nde eğitim almaya başladı. Buradan mezun olduktan sonra Teksas Üniversitesi’nde tarih alanında lisans eğitimi aldı. Üniversitede okurken garsonluk ve modellik yaparak masraflarını karşılamaya çalıştı. 2014 yılında çıplak modellik yapması için gelen bir teklifi kabul ederek yetişkin film sektörüne giriş yaptı. İki erkekle birlikte rol aldığı bir filmde türbanlı sahneleri gündem oldu ve bir anda dünya çapında üne kavuştu.

Bu filmdeki sahneleri nedeniyle Ortadoğu ülkelerinin tepkisini çekti, ölüm tehditleri aldı ve ailesi tarafından evlatlıktan reddedildi. Ancak aldığı tepkiler Mia Khalifa’nın ününün daha da yayılmasına yol açtı. Yer aldığı filmler kısa sürede özellikle de Ortadoğu ülkelerinde milyonlarca izlenme aldı. Mia Khalifa, yetişkin film sektöründe sadece üç ay çalışmasına rağmen yıllardır sektörün en popüler isimleri arasında yer alıyor. 2015, 2016 ve 2018 yıllarında çeşitli yetişkin film sitelerinde en çok aranan oyuncu oldu. Ayrıca birçok kez en iyi oyuncu ödülü aldı. Bu başarılarından sonra İŞİD gibi terör örgütleri tarafından hedef gösterildi.

Mia Khalifa sektörden ayrıldıktan sonra Miami’de avukat yardımcısı ve muhasebeci olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Youtube ve Twitch hesaplarında sosyal medya fenomenliği yapmaya başladı. Aynı zamanda yerel spor takımlarını destekleyen çalışmalar yaptı. 2017 ile 2018 yılları arasında Youtube’ta Gilbert Arenas ile birlikte spor programı sunuculuğu ve yorumculuğu yaptı. Bu program sona erdikten sonra Rooster Teeth’te Tyler Coe ile Sportsball adlı programı sundu.

2020 yılında dijital içerik platformu Hulu’da yayınlanan Ramy dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2023 yılında Sheytan adını verdiği bir mücevher koleksiyonunu satışa sundu. Mia Khalifa şimdilerde sosyal medya fenomenliği yapıyor. Instagram’da 26 milyon ve Tiktok’ta ise 40 milyona yakın takipçisi var.

Mia Khalifa Kimdir 5

Mia Khalifa Kaç Yaşında?

Mia Khalifa sorusuna yanıt bulanlar ünlü oyuncunun kaç yaşında olduğunu da öğrenmek istiyor.

Mia Khalifa, 10 Şubat 1993 yılında dünyaya geldi. Şu anda 31 yaşındadır.

Mia Khalifa Nereli?

Mia Khalifa hakkında merak edilen bir diğer konusu ise nereli olduğudur. Ünlü oyuncu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta doğdu. 2001 yılında ailesiyle birlikte ABD’ye taşındı ve hala orada yaşıyor.

Mia Khalifa Kimdir 6

Mia Khalifa Evli Mi?

Mia Khalifa kimdir sorusunun ardından en çok konu ünlü oyuncunun evli olup olmadığıdır. Mia Khalifa, 2011 yılında liseden bir arkadaşıyla evlendi. Çift, 2014 yılında ayrıldı ve 2016’da boşandı.

Ünlü oyuncu, 2020 yılında Robert Sandberg ile dünya evine girdi. Çift, 2021 yılında boşandı. Mia Khalifa, şu anda bekardır.

Mia Khalifa kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi ve hayat hikayesi nedir sorularını sizler için yanıtladık.