ABD'nin Florida eyaletinde Milton Kasırgası, 3. kategori gücüyle Siesta Key bölgesine ulaştı ve ciddi hasara yol açtı. Kasırga nedeniyle 3 milyondan fazla kişi elektriksiz kalırken, dört kişi de hayatını kaybetti.

Ulusal Kasırga Merkezi'nin açıklamasına göre, kasırga karaya vurduktan sonra hızla güç kaybederek 1. kategoriye düştü. Tampa ve St. Petersburg'da yaşayanlara, tehlikeli rüzgarların etkisiyle güvenli alanlara geçmeleri tavsiye edildi. Şiddetli yağış ve fırtına, evlerin yanı sıra St. Petersburg'da bir vincin devrilmesine neden oldu ve içme suyu hizmeti geçici olarak kesildi.

St. Lucie yetkilileri, kasırga sonucu oluşan hortumların dört kişinin ölümüne yol açtığını bildirdi. Kasırga sonrasında, Florida eyaletinde evleri hasar görenler için acil durum kararı alındı. Bu karar, kasırga mağdurlarını sigorta şirketlerinin olası haksız uygulamalarına karşı korumayı amaçlıyor.

Milton Kasırgası, kısa süre önce Florida'yı vuran ve 227 kişinin ölümüne yol açan Helene Kasırgası'nın ardından, bölgeyi etkileyen en güçlü kasırgalardan biri olarak kayıtlara geçti.