dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına Antalya'da Gazeteci Ali Taş konuk oldu.  Ali Taş, CHP'nin büyükşehir adayını belirlerken Antalya dinamiklerini değil parti içi dinamiklere göre karar verdiğini söyledi. Taş, "Muhittin Böcek'in Antalya'da karşılığı var ama aday olmasının nedeni Ankara İstanbul bilek güreşiydi.  İstanbul kanadı Ümit Uysal'ın Ankara'da Böcek'in arkasına geçti" dedi.

Ali Taş, Muhittin Böcek'in ANAP geçmişindeki sağ kodlarından vzgeçemediğini belriterek, "Parti içi ilişkilerinde de görüyoruz. CHP'nin etkili isimleri Böcek'i kendilerinden görmedi. Böce de soğukluğu bitirecek hamle yapmadı. Menderes Türel'in kadrolarını da belediye muhafaza etti. Şimdi onlar da Hakan Tütüncü için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Taş, DEM Parti ile Böcek'in tartışmalarını da hatırlatıp, "Muhittin Böcek rağmen Muhittin Böcek kazanacak" dedi. Böcek'in aday olmasıyla MHP'nin kalesi Alanya'nın CHP'ye geçeceği iddiasında bulunan Taş, DEM Parti'den gidecen oyların sağ seçmenden geleceğini söyledi.

AKP'nin adayı Hakan Tütüncü'nün de merkez ilçelerde ipi Böcek karşısında ipi göğüslese de merkez dışı ilçelerde bunu yapmadığını dile getirdi. Tütüncü'nün köylerden nasıl bir oy alacağının kestirilemediğini dile getirdi.

DEM Parti'nin de Kemal Bülbül'ü aday göstereceği bilgisini veren Taş, "Yüzde 7'lik bir tabanı var" bilgisini verdi. TİP'in aday çıkarmasının da DEM Parti'nin oylarını böleceğini ifade etti.

İYİ Parti'nin Antalya'da da savrulmaya başladığı bilgisini veren Taş, "Yüzde 3 alırlarsa öpüp başına koysun. İYİ Parti İl Başkanı da görevden alınabilir" dedi.