Murat Emir, yaptığı yazılı açıklamada, özel sektörde ücretli olarak çalışan depremzedelerin sorunlarına dikkat çekti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye seslenen Emir, şunları kaydetti:

“10 ilde binlerce vatandaşımızı kaybettik, binlerce bina yıkık vaziyette. Şimdi yaralarımızı sarma zamanı. Ancak iktidar, henüz barınma sorunu için kurulması gereken çadır ihtiyacını bile tam anlamıyla karşılayabilmiş değil.

“ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARININ UNUTULMAMASI GEREKİR”

Memurların maaşları birkaç gün önce ödendi, bu en azından iyi bir gelişme. Devlet işçilerinin, emeklilerin maaşı ödenirken özel sektör çalışanlarının unutulmaması gerekir. Çünkü bölgede hayat durdu ve yüz binlerce vatandaşımız belki de aylarca işlerinden olacak, çalışamayacak. Bu süreçte hiç maaş alamazken temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar?

“İŞSİZLİK SİGORTASI FONU, 2022 YILI SONU İTİBARIYLA 124 MİLYAR TL’YE ULAŞMIŞTI”

İşsizlik Sigortası Fonu, sadece 2022 yılında 33,5 milyar TL artarak yıl sonu itibarıyla 124 milyar TL’ye ulaşmıştı. Bu kaynak, işsiz kalan, kalacak olan depremzedeler için kullanılmalı, en azından asgari ücret kadar maaş desteği ile mağdur olan vatandaşlarımız biraz olsun rahatlatılmalı.”