Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş 2019'da olduğu gibi bu yerel seçimde de mal varlıklarını açıkladı. Ankara'da Mansur Yavaş'ın açıklamasının ardından AKP'li Turgut Altınok ilk önce 'biz emanetçiyiz' diyerek geçiştirmeye çalışsa da mal varlığını açıkladı. Altınok, mal varlığını eksik açıklamakla da itham edildi. Altınok'un gayrimenkül zengini olduğu ortaya çıktı.

Turgut Altınok 'emanetçisi' olduğu mülkleri açıkladı! Ama banka hesapları yok Turgut Altınok 'emanetçisi' olduğu mülkleri açıkladı! Ama banka hesapları yok

İstanbul'da ise tek mal varlığını açıklayan isim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Altınok'un üzerindeki tartışmaların ardından gözler AKP'li Murat Kurum'a çevrildi. Kurum hala mal varlığını açıklamadı. Bu durumu hatırlatan İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Kurum'un bir canlı yayındaki mal varlığını beyanını hatırlattı. Ongun, şunları dile getirdi:

"Başkent Ankara’nın iddialı adayları da malvarlığını açıkladı. İstanbul’da malvarlığını açıklayan tek aday ise hala İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Seçime 15 gün kaldı. 2 ev, 1 araba ve bir miktar borcu olanlar 4 maddelik malvarlığını hala açıklayamıyor."

KURUM MAL VARLIĞI HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

AKP'li Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında mal varlığını "Ankara'da ve İstanbul'da evimiz var, 1 tane arabamız var, biraz da borcumuz var. Mal varlığımız bu" dedi.

Kurum; İmamoğlu, Yavaş ve Altınok gibi kamuoyuna madde madde bir açıklama yapmadı.

Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı Ekrem İmamoğlu mal varlığını açıkladı