Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a verdiği röportaj tepki çekti. Erkan, 160 bin liralık maaşıyla İstanbul'da ev bulamayıp annesinin yanına taşındığını söyleyip, "Apartman görevlimiz Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor." ifadeleini kullandı.

Gazeteci Murat Yetkin'in  YetkinReport'ta yayımlanan yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de bir "Sadık Abi'ye" ihtiyaçı olduğunu söyledi. Yetkin'in yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Erkan’ın apartman görevlisi “Sadık Abi”den tüketici istihbaratı alması görünenden daha değerli bir gösterge. Gıda fiyatlarından kiralara dek halkın yaşadığı sorunlara ekonomi yönetişminden daha aşina olduğu izlenimi veriyor. Recep Tayyip Bey’e de bir Sadık Abi mi lazım sizce Hafize Gaye Hanım?”

AK Parti MKYK toplantısında Şimşek’in kemer sıkma çabalarından yakınırcasına kesenin ağzını biraz daha açmasını isteyen üyelere Erdoğan “Mehmet Bey’e karışmıyorum. O kendisi karar veriyor” derken aslında 31 Mart sonucuna göre U-dönüşü gerekirse hesabı kime keseceğini de göstermiş oluyordu. O nedenle Hafize Gaye Hanım gibi Mehmet Bey’in de halkın gözüyle olan biteni kendisine duyuracak, tartışacak Sadık Abi’ye ihtiyacı olabilir. Bana kalırsa Cumhurbaşkanı Erdogan’ın da TCMB Başkanı Erkan’a danışarak Sadık Abi’yi bir dinlemesinde, daha iyisi, evetefendimci ekonomi danışmanlarının yanı sıra bir de Sadık Abi bulmasında halkın ve ülkenin bakımından fayda var”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.