Acun Ilıcalı hayatı ve çalışma yaşamıyla ilgili yapılan araştırmalar son dönemde sıklık kazandı. Acun Ilıcalı’nın amcası olarak bilinen, geçmişte Ak Parti milletvekilliği de yapmış Mustafa Ilıcalı kimdir? Sizler için detaylı olarak açıklıyoruz…

Mustafa Ilıcalı nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor sorularıyla birlikte, Acun Ilıcalı ile olan bağlantısını da sizler için açıklıyoruz. Mustafa Ilıcalı ve Acun Ilıcalı küs mü? Detaylar haberimizde…

Mustafa Ilicali Kimdir 2

Mustafa Ilıcalı Kimdir?

Mustafa Ilıcalı, 15 Haziran 1954 tarihinde Erzurum’da doğdu. Ilıca ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Ilıcalı’nın babasının adı Nazif, annesinin adı ise Behice’dir. Mustafa Ilıcalı’nın eğitim hayatı Erzurum’da başlamış, sonrasında 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezuniyetiyle devam etmiştir. Ilıcalı, akademik kariyerini 2002 yılında Profesör unvanını alarak tamamladı.

Mustafa Ilıcalı, 2002 – 2007 döneminde Ak Parti’den Erzurum milletvekili olarak seçilmiştir. 1 Kasım 2015 tarihinde Ak Parti Erzurum milletvekili seçilerek siyasi hayata yeniden adım atan Mustafa Ilıcalı, milletvekilliği döneminde pek çok yasa çalışmasına katıldı. Mustafa Ilıcalı kimdir sorusunun siyasi hayatına yönelik sonuçlarında Ilıcalı sırasıyla, (1) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkan Vekilliği, (2) Türkiye Avusturya Parlamentolar Arası Dostluk Grup Başkanlığı, (3) Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Üyeliği, (4) AK Parti MKYK üyeliği görevlerini yürüttü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın danışmanlığı görevine 2007 yılında başladı ve başkanın görev süresi dolana kadar devam etti. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Ek olarak ulaştırma uygulama araştırma merkezi ve Ulaştırma – İnşaat Mühendisliği bölümlerini kurdu. Aynı üniversitede ilk defa Ulaştırma Mühendisliği Bölümüyle belediye personellerine yönelik “Ulaşım ve Şehircilik” konularında yüksek lisans programlarının açılmasını sağladı.

Acun Ilıcalı’nın amcası olan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, aynı zamanda Ak Parti Siyaset Akademisi’nde görev almış, belediye başkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yapmış, Türkiye’nin pek çok şehrinde ulaştırma ve trafik güvenliği projelerinde yer almıştır.

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı çok iyi derecede İngilizce bilmekte, evli ve iki çocuk babasıdır. Mustafa Ilıcalı kimdir sorusunu biyografisiyle birlikte bu şekilde kısaca yanıtladık. Şimdi ilgili isim ile alakalı diğer merak edilenlere değinelim…

Mustafa Ilicali Kimdir 3

Mustafa Ilıcalı Ne İş Yapıyor?

Mustafa Ilıcalı, akademik kariyerinin yanı sıra siyasi kariyeri de bulunan, kapsamlı bir iş insanıdır. 2002 yılında başlattığı siyasi kariyerini daha sonra 1 Kasım 2015 seçimlerinde yeniden Erzurum milletvekili seçilerek birçok başarıya imza atan Ilıcalı, aynı zamanda 2002 yılındaki Profesör unvanıyla akademik kariyerini de taçlandırmıştır.

Acun Ilıcalı’nın amcası Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, akademik alanda yürütmüş olduğu pek çok proje, siyasi danışmanlık ve yasa çalışmalarıyla ön planda olan siyasetçi ve bilim insanıdır. Mustafa Ilıcalı kimdir sorusuyla birlikte merak edilen diğer soruları yanıtlayalım…

Mustafa Ilıcalı Kaç Yaşında? Acun’un Neyi?

Mustafa Ilıcalı, 1954 yılında doğmuştur. 2024 yılı itibariyle 70 yaşındadır. Bununla birlikte son dönemde kardeşi Gürbüz Ilıcalı’nın vefat etmesiyle medyada yer bulan Mustafa Ilıcalı, medya patronu Acun Ilıcalı’nın da amcasıdır.

Acun Ilıcalı hakkında yapılan araştırmalara konu olan Mustafa Ilıcalı, başarılı akademik kariyeri ve siyasi hayatıyla biliniyor.

Mustafa Ilicali Kimdir 5

Mustafa Ilıcalı Nereli?

Mustafa Ilıcalı kimdir sorusuyla birlikte, bu ismin nereli olduğu da merak ediliyor. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un Aziziye ilçesinin Ilıca semtinde doğmuştur. Soyadının da doğduğu yer olan Ilıca semtinden geldiği bilinmektedir.

Mustafa Ilıcalı ve Acun Ilıcalı Küs Mü?

Ünlü yapımcı Acun Ilıcalı ve Mustafa Ilıcalı hakkında medyada yer bulmuş konulardan birisi de bu iki kişinin küs olduğuna yöneliktir. Peki, Mustafa Ilıcalı ve Acun Ilıcalı küs mü? Konuya dair bilinmeyenleri aktaralım…

Ünlü televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, Erzurumspor’a destek için gerçekleştirmiş olduğu canlı yayında bir bağışçı ile aralarında geçen diyalog sonrasında amcasıyla küs olup olmadığı merak edilmeye başlanmıştı. İlgili canlı yayında bağışçının “Acun Bey ekran aracılığıyla amcanıza, Mustafa Bey’e de selam yollayayım, bizim kadim dostumuzdur kendisi...” şeklinde konuşması sonrasında Acun Ilıcalı, “Yok o amcam değil benim, teknik bir karışıklık olabilir, iyi akşamlar” şeklinde yanıt vermişti. Bu diyalog sonrasında Mustafa Ilıcalı ve Acun Ilıcalı’nın küs olduğu ortaya çıktı.

ODA TV yazarı Hürrem Elmasçı’nın bu konuya dair yazdığı köşe yazısında, ikili arasındaki sorunun Acun Ilıcalı’nın (yeğeni) oğluna göstermiş olduğu tavırdan kaynaklı olduğu belirtildi. Elmasçı, oyun şirketiyle alakalı olarak Acun Ilıcalı’yla görüşmek isteyen kuzeni İlker Ilıcalı’nın, Acun’un talimatıyla yardımcısına yönlendirilmesi sonrasında ikili arasında küslük – soğukluk olduğunu iddia etti.

Mustafa Ilıcalı kimdir sorusunda belirttiğimiz küslük gerekçesi iddia olmakla birlikte, ikili arasında yaşanan soğukluğun asıl nedenine dair henüz bir açıklama gelmedi.

Mustafa Ilicali Kimdir

Mustafa Ilıcalı Milletvekili Mi?

Mustafa Ilıcalı kimdir araştırmasıyla birlikte ilgili ismin milletvekili olup olmadığı da merak ediliyor. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Ak Parti’den 22. ve 26. dönem Erzurum milletvekilliği yapmıştır. 2002 – 2007 yılları arasında ilk kez siyasete atılan Mustafa Ilıcalı, en son 1 Kasım 2015 seçimlerinde Erzurum’dan milletvekili seçildi. Günümüzde ise milletvekilliği yapmamaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Mustafa Ilıcalı kimdir sorgusuyla alakalı en çok merak edilen diğer soruları yanıtlayalım:

1- Mustafa Ilıcalı hangi partiden milletvekili?

Mustafa Ilıcalı, 2002 – 2007 ve 2015 – 2018 yılları arasında Ak Parti’den Erzurum milletvekilliği yapmıştır.

2- Mustafa Ilıcalı ve Acun akraba mı?

Geçmiş dönemde küs oldukları yönünde medyada geniş yer bulan Mustafa Ilıcalı ve Acun Ilıcalı akrabadır. Mustafa Ilıcalı, Acun Ilıcalı’nın amcasıdır.

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı kimdir? Nereli? Kaç yaşında? sorularının yanıtlarını sizler için sağladık. Merak ettiklerinizi yorumlar bölümünden sorabilir, düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.