Tunceli'de yaşayan B.C., sosyal medyada gördüğü "mutlu son masajı" ilanı üzerine iletişime geçtiği kişiler tarafından dolandırıldı. Kendisiyle ilgilenecek kadınlarla görüşmek isteyen B.C., ilk olarak "teminat" adı altında 50 bin TL gönderdi. Kadın gelmeyince dolandırıldığını anlayan B.C., parasını geri istedi. Ancak dolandırıcılar, yazışmaların ve ses kayıtlarının ailesine gönderileceği tehdidiyle B.C.'den 170 bin TL daha aldı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şikayet üzerine soruşturma başlattı. "Silikon" operasyonu adı verilen çalışmada, Kocaeli ve Denizli'de eş zamanlı baskınlar yapıldı ve 18 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Tunceli'ye getirilip adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcı çeteden biri, mağdurlarla telefonda görüşüp ayda 60 bin lira kazandığını ve maaşını az bulduğu için işten ayrılmayı düşündüğünü söyledi.

B.C., yaşadıklarını anlatarak eşini aldatmayı seçtiği için pişman olduğunu ifade etti. "Sosyal medyada mutlu sonla biten masaj reklamına tıklayınca iletişime geçtiler. Bir kadın seçtim ve ücret arttı. Göğüs ve dudak silikonları için teminat adı altında para istediler. Kadın gelmeyince paramı geri istedim ama tehdit edildim. 220 bin lira kaptırdım ve çok pişmanım" dedi. B.C., Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin çeteyi kısa sürede yakalamasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.