Haber: Alper Baran Esin 

CHP 38.Olağan İzmir İl Kongresi, Gaziemir Fuar İzmir'de C Hol'de gerçekleşiyor. 617 delege İl Başkanını, yönetim kurulunu ve kurultay delegelerini seçmek için sandık başına gidiyor. Kongreye, Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre’nin divan başkanı seçilmesi için verilen önerge delegasyon tarafından kabul edildi.

Divan Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre konuşmasında, “Önümüzdeki dönem CHP’yi nasıl güçlü kılacağımızın yollarını arayacağız. Bu salondan kol kola güçlenerek çıkacağız. 21 yıldır iktidarda bulunan AKP’nin ülkemizin her alanında yarattığı tahribata karşı gösterilen mücadeleyi birlikte yürüttük bundan sonra da aynı azimle çalışmaya deva edeceğiz. 14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde istediğimiz sonucu alamamanın üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz. CHP’nin lideri olan genel başkanın çok partili yaşama geçtikten beri ne mecliste ne Cumhurbaşkanlığı seçiminde istediğimiz sonucu elde edemedik. Neden olması sorusunu tartışmalıyız. Tek adam rejiminin yenilememesinin nedenini tartışırken Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçim üzerinden değerlendirmek meseleye sığ yaklaşmak olur” dedi.

Kılıçdaroğlu’na karşı linç kampanyası başlatıldığını söyleyen Emre, “Bizim CHP olarak kolektif aklı ve örgütlü çalışmayı savunarak toplumu örgütlememiz lazım. Sosyal demokrat anlayışı kişilerin biricikliğine ve farklılığına odaklanmaz. Bizim bazı sorulara yanıt aramamız lazım. Neden partilere ve siyasetçiler tepki artıyor? Neden toplumun öneli kesimleri parlamentodaki siyasi partilerden uzaklaşıyor? CHP kişileri adayları tartışmadan önce Türkiye’yi ve dünyayı yeniden düşünmeli anlamalı ve anlamlandırmaya çalışmalıdır. Partimizin bilimden fikirlerden ve tartışmalardan beslemesini sağlamamız lazım. 20 yıldır devletin toplumun kılcal damarlarında bir rejim var. Bunun muhalefete öfkeye dönüşmesini anlamamız lazım. Popülist liderlerin dünyaya verdiği zarar ortada. İktidarı oluşturan koalisyon toplumun yarısını oluşturan muhalefetin ayrılmasını hedefliyor. Bunu CHP’liler olarak farkında olmalıyız. Tek adam ve saray düzeninin hukuk adalet tanımayan uygulamaları ve devletin kaynaklarını kullanarak manipülasyon yaptığı seçimden çıktık. Partimize ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç kampanyası başladı. Seçimi kaybetmek bizi çok üzdü.  Bir parti başkanının Kılıçdaroğlu gibi suikastlardan tehditlerden yılmadan devam ederek bazı değerlere sahip olması gerekir. Biz adalet ve eşitlik için çalışmaya devam edeceğiz. Ne mutlu Cumhuriyet Halk Partiliyim diyene” ifadelerine yer verdi.