GÜNDEM

Narin cinayetine üzülen Nevzat Temel ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu

Manisa'da Nevzat Temel, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili tutuklanan Nevzat Bahtiyar ile aynı adı taşımamak için isim değişikliği talebinde bulundu.

Abone Ol

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Nevzat Temel, Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili tutuklanan Nevzat Bahtiyar ile aynı adı taşımamak için isim değişikliği talebiyle mahkemeye başvurdu.

54 yaşındaki inşaat işçisi Nevzat Temel, isim değişikliği talebini içeren dilekçesini Turgutlu Adliyesi'ne sundu. Başvurusunun ardından gazetecilere açıklama yapan Temel, Narin Güran'ın ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi.

Temel, olayla ilgili tutuklanan Nevzat Bahtiyar ile aynı ismi taşımaktan rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'da yaşanan olayda, o çocuğa eziyet eden ve cansız bedenini taşıyan kişiyle aynı ismi taşımak istemiyorum. Bu durum ne bana ne de kişiliğime uygun. İsmimi 'Barış' olarak değiştirmek istiyorum, dünyaya barış gelsin diye." şeklinde konuştu.

TUTUKLANMIŞTI

Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar, amca Salim Güran'ın kendisinden, 200 bin lira karşılığında küçük çocuğun cansız bedenini dereye bırakmasını istediğini itiraf etmişti. Bahtiyar, "çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.