GÜNDEM

Gözaltına alınan amcanın arabasında 8 yaşındaki Narin'in DNA'sı tespit edildi

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran soruşturması kapsamında küçük kızın amcası olan köy muhtarı gözaltına alındı. Amcanın arabasında küçük kızın DNA'sı tespit edilirken, anne baba ise Adli Tıp'a sevk edildi.

Abone Ol

Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan Narin Güran soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Narin'in amcası da olan Tavşantepe Mahallesi muhtarı gözaltına alındı.

Narin'in ağabeyi E.G. (18) de kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmış ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede izlerin Narin'e ait olmadığı ortaya çıkmıştı.

Arabada Narin'in DNA'sı Bulundu

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın ulaştığı bilgilere göre; S.G.'nin kullandığı aracının şoför koltuğunda bulunan DNA ile Narin Güran'ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneği eşleşti. Bu gelişme amcayı şüpheli hale getirdi.

15 Dakika Sonra Köyden Ayrıldı

Ayrıca amca S.G.'nin, yeğeni Narin Güran'ın en son arkadaşlarıyla görüldüğü zamandan 15 dakika sonra hızlı bir şekilde köyden ayrıldığı da tespit edildi.

Ailesi Adli Tıp'a Sevk Edildi

Soruşturma kapsamında ulaşılan deliller üzerinde kıyaslama yapmak amacıyla Narin Güran'ın anne-babası, açık DNA profillerinin tespiti amacıyla kan örnekleri alınmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Arama Çalışmaları 11. Gününde

Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta saat 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden itfaiye ekiplerince başlatılan arama çalışmaları11. gününde devam ediyor.