Gazete Duvar'dan Duygu Kıt'ın haberine göre, Tülin Güran’ın ölümüne ilişkin belgeler 2009 yılında dijital sistem kullanılmadığı için hastane tarafından kağıt ortamında iletildi. Narin Güran cinayeti soruşturmasını yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Tülin Güran’ın tedavi gördüğü Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden tüm tetkik ve belgeleri talep etti.

Hastane kaynaklarına göre, Tülin Güran 2009 yılında 5 yaşında ve bedensel engelli olarak zatürre (pnömoni) nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve burada hayatını kaybetti. Ölüm raporunda, herhangi bir şüpheli durum veya travma bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Tedavi sürecinde yaşamını yitiren Tülin Güran için otopsi yapılmadığı da kaydedildi. Merdivenden düşerek öldüğü öne sürülen Tülin Güran’ın ölümünün, hastane kaynaklarına göre 2009 yılında doğal sebeplerden kaynaklandığı ifade edildi.

Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran ve iki ağabeyinin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen özel ekiplerce yapılan çapraz sorgulamalar devam ederken, gözaltına alınan köy imamı serbest bırakıldı. Diğer 22 şüphelinin ifade işlemleri sürüyor.