Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bağlı Tavşantepe Köyü’nde 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılması sonrası hem aile içerisinde hem de köyde daha önce yaşanan ölüm vakaları şüpheli bir hal aldı.

Narin’in engelli ablasının da merdivenden düşüp öldüğü, otopsi bile yapılmadan toprağa verildiği ortaya çıkmıştı. Köyde iki yıl önce de bir muhtarın intihar ettiği öğrenildi.

Gazeteci Çetiner Çetin, Narin’in yaşamını yitirmesinin köyde “Pandora’nın kutusunu açacağını” söyledi. Çetin, “Son 10 yılda köyde ölenlerle ilgili jandarmanın, cumhuriyet savcılığının mutlaka inceleme yapması lazım” dedi.

Habertürk TV’de konuşan Çetiner Çetin, şunları söyledi:

“Narin’in hayatını kaybetmesiyle Pandora’nın kutusu açılacak. Son 10 yılda köyde ölenlerle ilgili jandarmanın, cumhuriyet savcılığının mutlaka inceleme yapması lazım. Jandarmanın bu köydeki herkesin kimliğini kontrol ederek yaşıyor mu, yaşamıyor mu incelemesi lazım. Ölenlerle ilgili de bakılması lazım. Böylesine komplike bir şey yaşanıyorsa o köyün mercek altına almak lazım.”

İNTİHAR NEDENİ AİLE Mİ?

Gazeteci Veysi İpek de aynı köyde iki yıl önce eski muhtarın intihar ettiğini duyurdu.

İpek, “İki yıl önce eski muhtarın intihar ettiği bilgisi geldi. İntihar nedeninin de aile içindeki hiyerarşik yapıdan kaynaklandığı iddiası var. Aileyi tanıyan hatta bir kurumda yetkili yönetici olan biri paylaştı bunu” diye konuştu.