Güney Asya ülkesi Nepal'da, içinde en az 65 kişinin bulunduğu iki otobüs kayan toprakla birlikte nehre yuvarlandı. Ülkedeki heyelanlarda şimdiye kadar en az 91 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, otobüslerdeki yolcuların kayıp olduğu bilgisi verildi.

Reuters’ın haberine göre, Nepal'da Haziran ayının ortalarından bu yana etkili olan muson yağmurları sel, su baskını ve heyelanlara sebep oluyor. Bugün erken saatlerde iki otobüsün Trishuli Nehri'ne sürüklendiği ihbarını alan asker ve polis birimleri, kayıp 65 kişi için arama-kurtarma çalışması başlattı. Polis Sözcüsü Dan Bahadur Karki, olayın başkent Kathmandu'nun yaklaşık 86 kilometre batısında yer alan Chitwan Bölgesi’nde yaşandığını aktardı. Karki, "Kathmandu'dan Gaur'a giden otobüste 41 kişi, Birgunj'dan Kathmandu'ya giden otobüste 24 kişi vardı. İki otobüs ve yolcuları nehirde kayboldu" dedi.

3 EV YIKILDI 

Başkentin 150 kilometre batısında yer alan Kaski Bölgesi’nde de toprak kayması nedeniyle üç evin yıkıldığını söyleyen Karki, 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Böylelikle, Nepal'de Haziran ayının ortasından bu yana heyelan ve sellerde ölenlerin sayısı en az 91'e yükseldi. Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal de, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hükümet kurumlarına etkili arama-kurtarma çalışmaları yürütme talimatı verdi.