Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Donald Trump'ın Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olma yolunda önemli bir engeli daha aştığı görülüyor. Partinin Trump'a karşı son aday adayı olan Nikki Haley, başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. 
Güney Carolina'nın Charleston şehrinde düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Haley, "Artık kampanyamı askıya alma zamanı geldi. Amerikalıların seslerini duyurmalarını istediğimi söylemiştim. Bunu yaptım. 'Hiçbir pişmanlığım yok. Artık aday olmayacak olsam da, inandığım şeyler için sesimi çıkarmaktan vazgeçmeyeceğim' dedi. 

Trump'a doğrudan destek vermekten kaçınan Haley, ona başarılar dileyerek, Margaret Thatcher'ın "Asla sadece kalabalığı takip etmeyin. Her zaman kendi kararınızı verin" sözlerini hatırlattı. Haley, "Partimiz içinde ve dışında onu desteklemeyenlerin oylarını kazanmak artık Donald Trump'a kalmış ve umarım bunu yapar" ifadelerini kullandı. Güney Carolina'nın eski valisi olan Haley, Trump'ın başkanlığı döneminde Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştı. 

Trump, ülke genelinde en fazla ön seçimin yapıldığı Süper Salı'da birçok eyalette zafer elde ederken, Haley ise sadece Vermont eyaletinde ön seçimi kazanmıştı. ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinin, 2020'deki Joe Biden ve Trump arasındaki yarışın bir tekrarı olması bekleniyor.