KÜLTÜR & SANAT

Niyazi Gül Dörtnala Nerede Çekildi? İzmir'in Neresinde? Oyuncuları Kimler?

Bir Ata Demirer filmi olan Niyaz Gül Dörtnala, sahnelerinde atmosferle de çok seviliyor. Peki, Niyazi Gül Dörtnala nerede çekildi? İşte, detaylar...

Abone Ol

Eyvah Eyvah ve Hedefim Sensin gibi Ata Demirer filmlerinden biri diğer olan Niyazi Gül Dörtnala filmi, sinemada seyircisi tarafından tam not almış ve zaman zaman televizyonda da yayınlanmıştır.  Oyuncu kadrosu ve konusu yanı sıra Niyazi Gül Dörtnala filminde kullanılan mekanlar da ayrıca beğenilmiş ve bu yerler seyirciler tarafından merak edilmiştir. 

Peki, Niyazi Gül Dörtnala nerede çekildi? Film hakkındaki ayrıntıları merak edenler için detaylı bir araştırma yaptık. İşte, ayrıntılar…

Niyazi Gül Dörtnala Nerede Çekildi?

8 Mayıs 2015 tarihinde sinemalarda yayınlanan Niyazi Gül Dörtnala, komedi türünde bir filmdir. Ata Demirer’in yazıp oynadığı filmlerden biri olan Niyazi Gül Dörtnala, yayınlandığı tarihten itibaren pek çok sinemasever tarafından beğeni toplamıştır.

Filmi seyredenler ise çekilen mekanların nereler olduğunu merak etmiş ve Niyazi Gül Dörtnala nerede çekildiğini araştırmaktadır. İşte, komedi türündeki Niyazi Gül Dörtnala filminin çekildiği yerler hakkındaki ayrıntılar…

Seyircisi tarafından beğeni toplayan ve hala tekrarları izlenen bir film olan Niyazi Gül Dörtnala filmi İzmir’de çekilmiştir. İzmir’in farklı ilçelerinde çekimleri gerçekleştirilen Niyazi Gül Dörtnala filmi, şehrin güzelliklerini ve doğal manzaralarını ekrana taşımıştır.

Niyazi Gül İzmir’in Neresinde Çekildi?

Niyazi Gül Dörtnala filminin çekimleri İzmir’in iki farklı ilçesinde gerçekleşmiştir. Filmin çekimlerinin büyük bir kısmı, Yavaş Şehir olarak da bilinen Seferihisar’da gerçekleşmiştir. 

Niyazi Gül Dörtnala filmine ev sahipliği yapan ve İzmir’in güneyinde yer alan Seferihisar, güzel kıyı şeridi, geleneksel köy atmosferi ve tarihi önemi ile tanınır. İzmir’e yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Seferihisar, her yıl doğal güzellikleri ile binlerce turist çeker.

Niyazi Gül Dörtnala filmi çekimleri Seferihisar yanı sıra, İzmir’in Torbalı ilçesinde de gerçekleşmiştir. Filmin yalnızca bir kısmının geçtiği ve İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olan Torbalı da, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarım açısından zengin bir bölge olarak bilinir. 

Niyazi Gül hangi ilde çekildi sorusuna Seferihisar ve Torbalı yanıtını verdikten sonra film hakkında diğer ayrıntılara da kısaca göz atalım…

Niyazi Gül Dörtnala Oyuncuları

Film hakkında en çok merak edilen sorulardan biri olan Niyazi Gül Dörtnala nerede çekilmiştir sorusunu sizler için yazdık. Şimdi, filmin oyuncu kadrosuna da ayrıca bakalım…

Yapımcılığını Necati Akpınar’ın üstlendiği Niyazi Gül Dörtnala filminin yönetmenliğini, birçok başarılı filme imza atan Hakan Algül üstlenmiştir. Filmin senaryosunu ise Öğünç Ersöz, Vedat Özdemiroğlu, Cihan Ceylan ve Ata Demirer kaleme almıştır. 

Ünlü komedi oyuncusu olan Ata Demirer’in hem yazıp hem oynadığı filmlerden biri olan Niyazi Gül Dörtnala filminde, aynı zamanda Şebnem Bozoklu, Demet Akbağ ve Levent Ülgen gibi oyuncular da yer almıştır. Filmde baş karakter olan Niyazi Gül, Ata Demirer tarafından canlandırılmıştır ve bir diğer başrol oyuncusu olan Şebnem Bozoklu ise Hediye karakterine hayat vermiştir. 

Hediye, Niyazi Gül’ün veteriner klinikteki sağ koludur ve günlük işlerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda dededen kalma mucizevi formülün eksik maddesini bulmak için de Niyazi’ye yardım eder. Ayrıca filmde, gizli formülün peşine düşen Sultan, başarılı oyuncu Demet Akbağ tarafından canlandırılırken, Rıza karakterine ise Levent Ülgen hayat vermiştir.

Bu isimlerin yanı sıra filmde birçok başarılı oyuncu da rol almıştır. İşte, o oyuncular…

Niyazi Gül Dörtnala oyuncu kadrosu aşağıdaki gibidir:

  • Ata Demirer (Niyazi Gül)
  • Şebnem Bozoklu (Hediye)
  • Demet Akbağ (Sultan)
  • Levent Ülgen (Rıza)
  • Kevork Malikyan (Süleyman)
  • Ferit Kaya (Mahmut)
  • Ayşenil Şamlıoğlu (Naciye)
  • Kıvanç Baran Arslan (Metin)
  • Tolga Coşkun (Ferruh)
  • Şevket Çapkınoğlu (Kemal)
  • Erol Aksoy (Niyazi'nin Dedesi)
  • Merve Atılmış (Gazeteci)
  • Server Mutlu (Kaymakam)
  • Onur Durmaz (Ögrenci)
  • Özkan Çınarlı (Tezgahtar)
  • Şenay Aksoy (Zöre Teyze)
  • Sunay Akın

Niyazi Gül Dörtnala Ne Anlatıyor?

Niyaz Gül Dörtnala filmi nerede çekildi sorusu ile beraber filmin konusu da oldukça merak konusu olmuştur. Bir dönem Korsan TV’de Ata Demirer tarafından canlandırılan Niyazi Gül karakteri 2015 yılında Niyazi Gül Dörtnala filminin temelini oluşturmuştur. Filmin konusu da bu karakter etrafında oluşturulmuş ve kaleme alınmıştır.

Niyazi Gül Dörtnala konusu, çocukluğundan itibaren hayvanlarla güçlü bir bağ kurmuş ve onların dilinden anlayabilen Veteriner hekim Profesör Niyazi Gül’ün başına gelen maceralarla ilgilidir.

Hayvanlarla arası çok iyi olan, onların dilinden anlayan sıradışı bir bilim insanı olarak tanınan Niyazi Gül, üniversitede ders veren ve aynı zamanda da dedesinden kalan mucizevi bir formülün eksik maddesini bulmaya çalışan bir veterinerdir. Hayvanlara olağanüstü bir güç veren bu formülün eksik olan kısımlarını tamamlamaya çalışırken ise başına türlü olaylar gelir. 

Tam da bu sırada, atlarını yarıştırmak için bir iddiaya giren belalı aşıklar Sultan ve Rıza, Niyazi Gül’ün dedesinden kalan bu formülünü almak için Niyazi’ye gider. Bu olay, Niyazi’nin sakin hayatını altüst eder ve onu heyecan dolu maceraların içine sürükler. 

Niyazi Gül Dörtnala Ne Zaman Çekildi?

Komedi türündeki Niyazi Gül Dörtnala filmi 2015 yılı yapımı bir filmdir. Film 8 Mayıs 2015 tarihinde ise vizyona girmiştir ve büyük kitlelere ulaşmıştır.